Thursday, January 6, 2022

Jalan-Jalan Melaka Part. 2

04.01.2022, Selasa
Alhamdulillah.. pagi pun masih cerah.. boleh laa budak-budak ni sambung mandi.. pagi ni tak dapat nak mandi sebab ada meeting online.. huhuhu.. bertabah je la..

oh disebabkan pak mertua ni bangun awal.. terpaksa laa bawa jalan untuk cari tempat breakfast.. ingat nak jalan je.. tapi menyesal.. sebab takde kedai buka seawal jam 7 pagi.. pak mertua baru cakap nak cari rokok dia.. 

so berjalan laaa sampai the store.. jauh giler.. kalau bawa turun kereta tadi.. banyak tempat boleh gi.. entah-entah sampai bukit beruang.. hahaha..

Plaza Hang Tuah.. banyak kenangan kat sini.. sebab sini laa tempat habiskan masa sebelum naik bas balik Kelantan satu ketika dulu..

Dulu, selalu lepak tengok road block dan motor2 rempit berlumba kat jalan ni.. 
Jauh jalan kan.. dulu masa muda-muda ok je.. dah tua ni je terasa jauh..
Ni anak dara saya ye.. simpan disini sebagai kenangan..
Anak bongsu saya bersama atuknya..
Ni laa 3 warisan yang saya ada.. semoga membesar menjadi anak-anak yang soleh, dan berguna kepada ibu bapa, masyarakat dan agama nanti..

okla budak-budak ni dah puas.. kita check out dulu dan check in balik umah kakak ipar kat sungai udang.. 

Petangnya.. biasa la budak-budak ni..masih nak ke pantai.. 
tapi tu laa... panas memang dah sampai ke petang.. tetapi hujan.. sekejap je laa dapat main pantai.. 

so tu sahaja memori di Melaka untuk awal January ini..


No comments:

Post a Comment