Diary of ataicha: mylife

it all about me......

Recent

test
Showing posts with label mylife. Show all posts
Showing posts with label mylife. Show all posts

Monday, April 26, 2010

dunia grafik!!!

Monday, April 26, 2010 0
dunia grafik!!!
aduh.. tangan dah mula nak mengatal...

dah lama dah tinggal dunia grafik.. so baik asah balik bakat yang pernah ada tu.. kang terpendam begitu sahaja susah gak kan?

so elok kita kuarkan semula jangan sampai terpendam...

so hope kawan leh komen erk... maybe ada kekurangan.. so elok sama2 kita membaiki kekurangan yang ada...
ni picture adik ipar aku... saja je tunjuk yg ori ke cartoon nyer style..


ni model masa aku kahwin dikelilingi oleh housemate wife aku...
comel tak?? hehehe

atas ni combination beberapa picture laa.. rasa 5 picture... sebab nak dapat satu keluarga masuk mmg susah.. so korang teka mana satu picture yang aku kata 5 tadi??


ni dah jadi 6 picture... sebab adik dia aseri merajuk lak.. gambar dia takde.. bukan x mau masuk cuma aku takde picture dia masa wat nie..


ni just testing.. so ada komen?? silakan..

saya budak baru belajar.. kalau salah tolong tunjukkan... hehehe..

Friday, April 23, 2010

teruja...

Friday, April 23, 2010 0
teruja...

amboi bukan main lagi title atas tue.. teruja apa dia en ataicha nie... jawapan dari mulut en ataicha.. macam2... hehehehe...

1st.. berita gembira dari my luvly wife... tersenyum jap...teruja sampai x leh nak pk... ye..ye..

2nd.. reunion dak batch ti... walaupun masih x ramai yg confirmkan.. tapi oklaa... masih ada yg sudi nak anjur...

3rd.. check CIMB... wow... dah masuk... hehehe.. gaji pertama di company yg baru...

apa-apa pun masih banyak keje nak dibuat... :p

Wednesday, April 21, 2010

Reunion SMT batch 97-98...

Wednesday, April 21, 2010 0
Reunion SMT batch 97-98...

wah tak tahu nak kata apa... Poo dak p2 nak anjur reunion kat KL pada 15 Mei 2010... bestnya kalau dapat jumpa kengkawan lama.. huhuhuhu.. sure seronok kan?..

cuma sebab plan asal just nak gather dak P2... terasa segan plak.. iya la kita ni dak klas lain.. masa sekolah x pernah bertegur sapa.. lepas sekolah je ter"hyper active".. huhuhuhu...

x pasti plak... 15 Mei 2010 ni aku free atau tak... tapi rasa nak join tu adalah sket.. anyway kena tnya my wife gak.. dia nak gi ke tak?

Tuesday, April 20, 2010

sejuk..

Tuesday, April 20, 2010 0
sejuk..

Saturday, April 17, 2010

Testing Nasi Beriyani KFC..

Saturday, April 17, 2010 2
Testing Nasi Beriyani KFC..
1st, nak ucap jutaan terima kasih kat my wife... apa mimpi dia tak sure laa.. iya otw nak balik.. leh je dia ajak jom makan luar.. makan kat pizza hut...

hehehe... x kisah pun.. ingat kat Giant Batu Caves ada laa Pizza Hut.. xde la pulak...

last2 gi KFC.. selalu kalau apa yg dia nak takde.. dah tarik muka seribu... tapi hari ni ok je...

xpe la malas la nak tegur.. mood dia tengah ok.. so xperlu nak di tegur...

so bila dah masuk KFC.. sure nak try menu2 yang jarang dirasa... nampak la Nasi Beriyani nie.. cuba je laa...

for my part... rasa dia x best.. sebab satu x dpt sup tu.. dia ganti ngan coleslaw...korang bayangkan rasanya... plus spicy pun x berapa nak rasa.. so overall x best langsung.. cuma dapat jam je.. ingat besar kecik plak tue.. :p

cuma mood my wife today mmg teramat baik... hope berpanjangan selama satu hari nie.. :p

Friday, April 16, 2010

permulaan hari yg agak malang...

Friday, April 16, 2010 2
permulaan hari yg agak malang...
baru kelmarin duk cerita pasal habis minyak.. huhuhu.. tak sangka plak benda tu happen kat aku pagi tadi... masa tengah2 mencilok2 rasa cam minyak dah x berapa nak ada.. doa dalam hati hope sempat la sampai stesen minyak.. namun... hasrat tu tak tercapai.. huhuhu... motor kesayangan aku ni dah x mampu bergerak sebab minyak dah habis...

nasib baik dak hairul leh datang... hmm x berapa penat sangat sebab nasib baik stesen minyak ada kat je.. dalam 200 m je... tolak2 sampai...

cuma kesan dia... aku & hairul lambat sampai opis... :(

anyway... pengajaran... pastikan minyak ada sebelum gi mana2...

Wednesday, April 14, 2010

1:14 AM..

Wednesday, April 14, 2010 0
1:14 AM..
jam aku baru je menatap jam kat labtop nie.. wah dah kul 1:14 AM.. tido lewat lagi..
huhu... ntah la mata sekarang x berapa nak tido..

dari tadi tengah back up, entry lama dari blog.ahmadhatta.com , rasa cam xnak continue dah kut.. iya la x sekarang x berapa nak aktif, so rasa membazir plak nak spend bayar domain sendiri..

so elok aku setup balik ke blog yang FREE.. huhuhu... sebab aku pun x pasti entry aku tulis ni akan bertambah ke tak....

so rasa dah terlalu lama aku x bercerita apa yang happen kat diri aku kan?.. so berita yang terlatest... aku baru je bertukar keje.. kemana dan kenapa? ahaks.. kemana tue rasa x perlu war2 kan secara global la kan.. ke anak syarikat TM... kecik je.. :p

kenapa? tu aku tak tahu.. mungkin kali ni dah rezeki aku nak masuk ke dalam organisasi TM.. maybe kut... lebih2 aku tak nak cakap.. anyway kenapa aku berat memilih TM?.. huhuhu.. banyak sebab... salah satu aku dah penat keje company kecik... memang nk naik gaji + pangkat cepat je.. namun kepuasan dan pengalaman yang ko perolehi maybe terlalu kecil.. so dengan duk bawah company besar ni.. mungkin minda aku makin tercabar dan diasah?

cuma aku x sangka gak sebab aku masuk ke company sama ngan sepupu aku.. x minta tapi dah dapat kan.. hari pertama, really terkejut bila aku dapat meja depan2 je ngan sepupu aku tue... tapi bos team aku suruh aku pindah ke bangunan lain... tapi terus terang dari hari pertama hingga beberapa hari lepas, really2 boring2, langsung xde keje nak dibuat.. huhuhuhu...

cuma bermula sket demi sket, aku dan staff2 baru yg lain start diberi keje.. alhamdulillah... banyak gak benda aku belajar, dari keje2 bawah... setup server, kenal apa2 benda kat dalam bilik server.. selalu tengok server setakat 2-3 rack je.. x sangka plak masuk tengok satu floor yang penuh ngan rack2 server... terasa jap terlalu naif... kalau x accept keje sini mungkin sampai bila2 aku x akan jumpa dan perolehi pengalaman cam nie...

dari awal, memang aku dah jangka... bila aku accept je jobs nie.. aku akan bertemu kembali muka2 yang aku agak familiar kat MMU... wah berlambak... cuma banyak yang sibuk dan hampir2 lupa tentang aku... :p, maklumlah aku bukan famous sangat masa MMU dulu... sekadar dak picisan je.. :p

dari hari khamis lepas, aku dah mula x boring.. dah mula diberi tugas yang membuka minda sket.. oklaa so x la boring sangat kan...

diam2 x diam dah kul 1:30 AM dah... huhuhu.. elok aku gi tido... esok nak bangun awal...

p/s : tadi aku bawa moto dengan gear 2 je... sebab gear aku rosak... nasib baik dah OK..

Thursday, March 25, 2010

sakitnya...

Thursday, March 25, 2010 0
sakitnya...
kaki sakit..

adoi... masih sakit kaki aku ni... punca ntah la.. tiba2 je sakit...

tapi sekarang dah tau puncanya.. aku dah kena penyakit orang kaya.. adoi...

tu la makan banyak seafood.. kang badan penuh ngan asid je... last2.. kaki ni dah mula sakit..

nak tak nak lepas ni dah mula kena pantang makan.. benda tu xleh makan.. benda ni tak leh makan..

tadi wat survey.. so ni list yang aku kena elakkan..

1) seafood xleh makan..
(kerang, udang, ketam etc)

2) daging cincang xleh makan..
(sape nak habiskan daging burger dlm peti tue)

3) organ dalaman xleh makan..
(hati, paru-paru, ginjal, otak).

4) ikan bilis, ikan kembung & sardin xleh makan..
(ikan daging hitam)

5) kurangkan makan asparagus, bunga kobis, cendawan & bayam..

6) kurangkan peanuts, lentil, beans and peas..

7) kurangkan poultry..

8) kurangkan roti jagung and bijiran..




kepala pening...

kepala plak tengah pening.. iya la bila satu benda yang pernah ko harapkan... tiba2 jadi kenyataan...

ko idamkan nak keje ngan company besar... tiba2 tanpa ko sangka ko dapat.. offer letter dah ada di tangan ko...

so.. pening plak.. nak gi atau tolak.. kenapa nak tolak.. ntah ada sebab2 yang tak dapat dinyatakan... adoi..

pening pening.. kaki plak sakit.. lagi pening... esok nak kena bagi keputusan kat big bos opis sekarang nie..

stay or ambik offer tue... moga malam ni dapat petunjuk dari NYA...

Tuesday, March 2, 2010

dah kul 2 pagi...

Tuesday, March 02, 2010 0
dah kul 2 pagi...
salam... dalam kesibukan kerja.. kadang2 aku rasa terlupa satu perkara..

perhatian buat insan tersayang..most of weekend aku sibuk ngan pelbagai aktiviti.. so kekadang aku terlupa nak beri perhatian kat my luvly wife...


sedihkan.. tapi most of weekend hari tu.. aku cuba spend my time.. labtop aku tolak tepi jap.. aku cuba cari aktiviti2 yang best... cam gi nonton wayang bersama.. cerita Niyang Rapik... best.. nak kata seram xde la sangat.. tp penuh ngan suspen gak.. tapi dipenuhi ngan komedi... komedi dari bentuk percakapan.. so overall aku rasa cerita ni ok la kalau nbak release tension...

so.. malam dah spend time kat wayang esok kan petang aku ajak my wife gi ulu yam.. just mandi manda.. dah lama x mandi2 kan.. so ajak laa ke sana.. actually bukan jauh pun dari umah... :p

tapi aku rasa.. aku kena gak spend time ngan orang kita sayang.. agar dia akan rasa dihargai...

pasal soalan tadi.. tak tau nak kata apa la sayang.. nak bagi reaksi happy.. ntah la x reti... but just to say.. x sabar nak tunggu jadi *****... senang cerita happy laa..

k la nak siapkan layout sket.. see ya!

Wednesday, February 24, 2010

badan penat.. otak penat..

Wednesday, February 24, 2010 0
badan penat.. otak penat..
wah.. terasa penat sangat badan dan minda 2-3 hari ni..
balik umah plak rasa cam best je.. duk sket je leh bleh terlelap..
so keinginan nak wat keje kat umah memang x dapat dilaksanakan..

huhuhuhu..

today.. balik2 my wife x balik lagi keje..
lupa plak..
dia dah minta izin nak main badminton lepas keje..
ok je.. atleast ada aktiviti beriadah..
lagipun dia dah lama x beriadah..

ni pun baru lepas mandi.. tadi terlelap jap..
jap lagi ingat nak kuar cari makanan..
nak masak cam malas..
sebab perut ni dah bernyanyikan lagu macam2 dah.. :p
tp kena tunggu wife balik dulu..
x ajak nanti merajuk.. susah nak pujuk plak..
dia pun dah kata dah otw nak balik..

nak ikut.. jom..

Friday, February 12, 2010

terima kasih sayang…

Friday, February 12, 2010 0
terima kasih sayang…
Pertama kali, aku ingin luahkan jutaan terima kasih buat insan tersayang iaitu isteriku.. iya laa.. kalau nak kira sekarang dah hampir 4 bulan aku berkahwin...

selama 4 bulan ni dah macam2 benda kita harungi bersama.. senang.. susah...

mmg aku akui hidup berdua mmg lain darim hidup sorang2.. dulu rasa cam simpl je hidup ni... pagi celik mata... siap2 gi keje.. balik keje... ikut suka kul beapa nak balik.. sharp time atau lewat sampai tgh malam.. kalau awal.. mandi2 pastu kuar makan.. pastu tido.. weekend bungkus2 kain baju hantar dobi.. so simple kan..

tp bila dah kahwin ni lain plak.. keje kalau boleh x mau la lewat sgt.. kalau kena stay pun pikiran risau orang kat umah keseorangan plak.. makan plak.. ada orang masak.. kadang2 aku mula rajin masuk dapur belajar masak.. baju2 kena belajar basuh sendiri.. sebut je nak hantar dobi.. alamak dengar la leteren isteri tersayang.. tp nasib baik ada mesin basuh.. yang tak penat2 membantu menyelesaikan masalah... hehehe..

anyway buat isteriku tersayang.. thank for everything.. hope hubungan kita sebagai suami isteri kekal bahagia selamanya.. segala onak duri kita cuba rempuhi... insyaallah dengan izinNya.. semuanya sempurna.. amin... disini ingin kunyatakan.. hanya dikau sahaja di hati ini...tiada insan lain selain dikau sahaja...