Diary of ataicha: World Cup 2010

it all about me......

Recent

test
Showing posts with label World Cup 2010. Show all posts
Showing posts with label World Cup 2010. Show all posts

Monday, July 12, 2010

Spain menang World Cup 2010...

Monday, July 12, 2010 0
Spain menang World Cup 2010...
yeah... gembiranya hatiku... terasa nak melompat2 jer... semalam ingat nak layan Final kat luar.. tapi badan penat.. so layan umah je... tapi biasa laa layan sorang2.. aku x tau masa bila mata aku ni dah tertutup.. ahaks.. tu la ngantuk sangat..

tu yang plan nak tengok luar... huhuhu... apa2 result Final amat menguja dan membuat ataicha really happy... Team pilihan tahun nie memang berbaloi2...

cuma tak sangka Paul the sotong ni leh mampu membuat dia lagi famous dari player2 yang main World Cup kali nie.. ahaks... start Germany out hari tu... ataicha sebenarnya agak tergelak bila tengok yang angin ngan ramalan Paul the Sotong ni betul... buatkan mereka guna status yang related sotong je... ahaks.. kesian sotong.. x pasal harga sotong naik mendadak sebab menjadi satu bahan mentah yang amat diperlukan... ahaks...

tapi kesan psikologi pasal makan sotong ni memang betul.. esok ataicha try tengok lauk sotong antara yang paling cepat habis.. tapi pagi tadi sempat la merasa sotong... ahaks.. tapi rasa cam mahal je pakcik cafe tu charge makanan ataicha.. maybe sebab tu menu special sekarang nie.. hehehe... ni ataicha nak share satu picture.. spain dah tukar bendera lepas World Cup 2010 nie.. ahaks lawak tul....

sapa laa yang rajin mengedit nie... ahaks.. curi picture ni dari facebook kawan2... ahaks..

pape pun.. tahun ni ataicha happy sebab Spain menang World Cup kali nie... kena tunggu lagi 4 tahun yer... so tamatlah riwayat Burung Hantu kawan2.. start hari ni dah leh tido awal.. dan bangun awal.. jangan lagi tido masa opis hour dan datang lewat yer kawan2... ni satu bahana World Cup...

Thursday, July 8, 2010

Spain menang lagi...

Thursday, July 08, 2010 0
Spain menang lagi...

Yes!!!... sukanya hati bila tengok Spain menang... tak sia-sia bersekang mata tengok game nie.. layan online je.. sebab leh duk atas sofa... walaupun ada tika tertido jap... uhuk.. iya laa layan sorang2.. memang ngantuk giler...

First half... berdebar2 gak.. cuma seronok tengok Spain handle game.. Germany plak x main cam sebelum nie... bagus2... So penat menunggu sampai minit ke 73... Spain gol... time ni x layan plak.. terlelap jap... bangun2 dah minit ke 75... kira termiss jap tengok gol tu... ahaks..

tapi so far... Spain main bagus.. dan nasib menyebelahi dia.. ramalan sotong pun agak betul...

so Netherland... jumpa di FINAL.........

p/s : Klose.. sorry sebab x dapat nak pecah rekod penjaring terbanyak World Cup 2010 Ronaldo erk.. tunggu lagi 4 tahun erk... ahaks..

Wednesday, July 7, 2010

Germany vs Spain...

Wednesday, July 07, 2010 0
Germany vs Spain...

lagi 3 jam lbh je lagi... game best antara Germany ngan Spain..
sapa erk yg menang yer?..

tak sabar nak tau keputusan...

so meh kita main teka-teka result erk... kira teka utk 90 minit jer...
extra time tu nanti laa...

rasa keputusan diperolehi 1-1 pastu Spain menang penalti.. hehehehe

Sunday, July 4, 2010

Quater Final World Cup Part 2

Sunday, July 04, 2010 4
Quater Final World Cup Part 2
Don't Cry For Me Argentina... Germany said to Argentina Supporter...
ahaks... nothing... layan World Cup ni best bila game antara team2 handalan... cuma bila kuat sama kuat main... kadang2 kita nampak kelemahan yang ketara dalam team2 kuat nie..

layan game ni bersama en Hairul Safar dan Joe Wiley di Shahbitan belakang NZ Curry House.. why pilih tempat nie sebab x dapat seat kat NZ Curry House.. ahaks.. lambat sangat sampai sapa suruh.. nasib baik dapat seat depan screen.. oklaa.. plan asal akan di join oleh en Ashraf (penyokong fanatik Portugal) dan en Ameen.. tp disebabkan hal2 tertentu tak dapat nak join kitaorang.. huuhuhu

so far game kali ni ramai supporter diantara 2 pasukan.. iya la Germany & Argentina kan banyak suppporter dari Malaysia nie.. aku je yang pakai baju Spain.. ahaks.. iya laa aku kan sokong Spain.. bila tengok2 ramai2 ni best...

first aku frust tak dapat nak tengok Maradonna berlari bogel.. ahaks.. adui... xde laa.. aku tengok Argentina main banyak sendiri je.. dah tau Germany main defend dan counter still nak gelecek ke sebelah tengah.. pastu tak reti nak pass kat player lain.. tau la banyak player yang terer gelecek.. tapi kalau dah 11 orang kat defend.. tak reti nak pass.. uhuks...

Germany nyer game aku salute laa.. yupp jenis x makan sorang.. rela pass kat team mate score dari membolot nama sebagai penjaring... yup game play Argentina semalam x best langsung.. x macam sebelum2 nie..

Messi nya game x sebaik game kat club.. uhuks.. maybe corak permainan yang buat Messi x menonjol...

pape pun congrate la untuk Germany.. next game ur all jumpa Spain (my favourite team).. hehehe... Klose.. anda sememangnya power.. ahaks.. 4-0 tu belasah Argentina...

habis game aku balik dulu ke rumah mrs ataicha baru je balik.. so teman dia makan jap...
dalam kul 2 pagi aku gerak balik ke NZ Curry House.. kali ni dapat tempat best...



Spain vs Paraguay


yes.. dinanti2 game nie.. uhuks.. kali ni layan ngan en Hairul Saffar and the gang je... en Acap kata nak join leh tertido dirumah.. maybe tau Spain menang kut.. ahaks... sabar yer en Acap..


wah game ni memang mendebarkan... anyway ribuan thanks kat David Villa diatas gol dia yang menyelamatkan Spain dari tersingkir.. awal2 aku ingat Paraguay ni ayam je.. tapi diaorang berbekal semangat yang x kenal penat yang membuat minit2 awal nampak cam dikuasai oleh Paraguay.. iya la bola kan bulat.. so Paraguay ada chance gak nak menang kan...

wah.. awal2 nampak frust giler bila Gerardo Martino score.. nasib baik offside.. masa ni nampak Spain hilang arah sket.. tapi lepas 20-30 minit baru nampak gaya main Spain.. ahaks.. cuma xde gol je.. pastu.... bila Paraguay dapat penalti.... aduyai pada minit 59.... berdebar2 giler tapi memang akui keeper Spain Iker Casillas memang power.... dapat saves penalti tu.. hilang jap rasa debar...

x lama plak Spain dapat penalti dalam minit 60 gitu... goallllllllllllllllllllllllll... tapi x dikira... aduyai frust giler jap... 2nd time ambik keeper Paraguay plak saves... uikss.. frust jap...

namun David Villa la penyelamat keadaan.. menjaringkan gol pada minit ke 83... terus menutup harapan Paraguay... so next game Spain vs Germany...

Quater Final World Cup [jumaat]...

Sunday, July 04, 2010 1
Quater Final World Cup [jumaat]...
ahaks.. rasa nak mengomen plak hari nie mengenai game2 Quater Final yang berlangsung 2 hari nie...


Netherland vs Brazil
Game ni aku layan online... memang best Netherland main.. kemas dan tersusun... aku pun suka sebab aku dah bosan tengok Brazil je kat Final... memang player2 dari Brazil agak bagus.. tu tak dinafikan cuma cara main dia kadang2 boring gak... bila dia kalah nie.. aduyai suka giler.. ahaks...

rasanya mrs ataicha baca entry ni sure dia suka giler... aku lupa plak nak tanya kenapa dia suka Netherland... sebab oren kut.. ahaks.. kira Worl Cup kali nie dia kata dia suka Holland a.k.a Netherland.. kalau Netherland kalah malam tu.. nangis kut.. ahaks gurau je mrs ataicha... jangan mara...

game ni memang best.. cuma aku x tau knape aku anti giler ngan Brazil... huhuhu...

pape pun congrate to Wesley Sneijder kerana berjaya menyingkirkan pasukan favourite Brazil dari World Cup kali ini... walaupun pada separuh masa pertama Robinho berjaya menjaringkan gol... tetapi minit ke 53.. own goal dari Felipe Melo, yang menyebabkan jaringan terikat kepada 1-1.. dan dimana Felipe Melo sekali lagi mencetus kontrovesi dimana dibuang apadang.. padan muka.. video memang terus terang nampak kaki dia sengaja pijak Arjen Robben.. main betul2 laa Felipe Melo... uhuks.. ni dah nak kalah.. buat main2 plak.. pastu geram tengok Robinho gi marah2 Arjen Robben.. dah kawan kau tu buat hal.. kalau x kena takpe la gak..

pape pun Netherland memang best main... Arjen Robben, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Robin Van Persie, Mark Van Bommel, Nigel De Jong, Gregory Van Der Wiel, Giovanni Van Bronckhorst, John Heitinga, Andre ooijer dan keeper Maarten Stekelenburg.. ur all memang best... coz dapat kalahkan Brazil....



Uruguay vs. Ghana

Game ni aku nak komen tak reti sangat sebab aku tak layan, sebab 2-2 team underdog nyer team... tapi gerak aku rasa cam Uruguay sebab aku suka tengok Diego Forlan main... hehehe.. ni masa dia ngan Man Utd laa... yup... game habis ngan seri je.. dan diakhiri ngan penalti.. so kira luck nya game laa... maybe Asomoah Gyan menangis tak berlagu sebab dia gagal menyempurnakan penalti yang membolehkan Ghana melangkah ke semi final...

apa-apa pun kita tunggu game semi final nanti antara Netherland vs Uruguay

Saturday, June 19, 2010

England Seri je....

Saturday, June 19, 2010 0
England Seri je....
huhuhuhu... england seri lagi... parah2....
apa nak jadi.. kata favourite... huhuhu..

nak tak nak kena menang ngan Slovenia (team yangn tgh leading Group C sekarang nie)
Slovenia ni cam berupaya layak ke next round dengan sekadar seri je... kalau team ni kalah ngan England nanti.. ia perlu mengharap game satu lagi antara USA vs. Algeria berakhir dengan seri.. atau USA kalah ngan Algeria dengan jaringan yang sedikit..

rasanya Slovenia sure bersemangat untuk mempertahankan gol diaorang dari dibolos... so seri mungkin pilihan diaorang... England main lelok... kalau still xleh nak nak menang gak...

memang korang tak power pun...

Friday, June 18, 2010

Jerman Kalah?

Friday, June 18, 2010 0
Jerman Kalah?
ahaks... bola ni bulat... so keputusan ni tak mengejutkan pun... kalah 1-0 je..
sure penyokong fanatik Jerman frust menonggeng giler... sure angin jer ngan Milan Jovanovic...

2 penalti yang membolehkan Jerman leading dipersiakan oleh Lukas Podolski ngan Thomas Muller.. maybe bukan rezeki diaorang...

sabar erk... peluang still ada.. cuma jangan la gatal nak seri plak... Last game untuk Jerman lawan Ghana... good luck la yerk...