Diary of ataicha: Raya Aidilfitri 2014

it all about me......

Recent

test
Showing posts with label Raya Aidilfitri 2014. Show all posts
Showing posts with label Raya Aidilfitri 2014. Show all posts

Monday, August 18, 2014

Makan-makan Aidilfitri 2014

Monday, August 18, 2014 0
Makan-makan Aidilfitri 2014

Alhamdulillah.. pada 16.08.2014 (sabtu).. lepas la gak niat wife nak ajak-ajak rakan2 kerja datang rumah.. niat yang terpendam lama dah.. last year nak wat.. berpantang plak.. so duk.main anjak-anjak last2 tak terbuat...


kat bawah ni antara menu-menu yang ada..
Mee kari & nasi himpit kuah kacang by Sabah Kitchen
Nasi dagang ikan tongkol by mother in laws..
Bihun goreng by Sabah Kitchen
Rendang ayam by my wife
Antara rakan-rakan yang hadir.. tq.. tak sempat nak snap picture.. kelam kabut gak.. melayan tetamu.. dan thanks kepada yang sudi hadir..insya Allah ada rezeki.. lain kali kami buat lagi.. 

Agak penat gak sebab sampai malam ada je yang datang.. penat dia datang hari selasa.. huhjbu

Tuesday, July 29, 2014

Raya Aidilfitri 2014

Tuesday, July 29, 2014 0
Raya Aidilfitri 2014
Aidilfitri tahun ini.. ataicha dan sekeluarga beraya di Kelantan.. Sebab tahun lepas wife berpantang di Jengka.. sepatutnya tahun lepas turn Kelantan.. so ganti tahun ni.. 

Raya pertama, 2 adik balik beraya di kampung mertua masing-masing. Takpelaa diaorang memang duduk kat rumah ni juga hari-hari biasa.. So mak ngan ayah takde laa terasa rindu sangat kan.. Yang jauh cuma anak dia yang ni saja..

So malam raya ke 2, baru semua ada di kampung... Baru penuh rumah di kampung...


Tahun ni temanya merah.. so before raya hari tu.. ataicha kena jugak laa redah Jalan TAR cari baju melayu untuk ataicha dan naufal.. pening gak.. sebab kena bersesak-sesak.. 

Kalau tak jumpa malam tu.. memang balik hampa gak.. sebab penat sangat.. tp budak2 ni biasa laa mana suka pakai baju melayu lama-lama rimas katanya.. hahaha.. tahun depan rasanya tema warna warni kut.. sebab ataicha malas nak ikut tema sangat.. sebab baju melayu ni dah banyak sangat.. tak terpakai.. membazir.. huhuhu.. 

tapi.. bersyukur sesangat.. perjalanan pulang dan pergi berjalan lancar.. xde laa sangkut kat jem.. tersenyum gak.. sebab jalan kosong kan.. balik bila? Pagi jumaat.. dan balik ke jengka pada raya ke 3.. :)

Pape pun selamat hari raya aidilfitri buat semua rakan-rakan di luar sana.. maaf zahir dan batin..