Diary of ataicha: Masakan

it all about me......

Recent

test
Showing posts with label Masakan. Show all posts
Showing posts with label Masakan. Show all posts

Tuesday, April 21, 2020

Karipap Hangus...

Tuesday, April 21, 2020 2
Karipap Hangus...
Orang kata jangan gelak kat orang nanti jadi kat diri sendiri... hahahaha.. betul laa tu.. gelak bila viral karipap oreo duk belenggar kat whatsapp.. kan dah jadi karipap chipsmore.. kenapa chipsmore sebab dia belum gelap habis.. hahaha... takde laa plan nak masuk ke Masak Tak Jadi nya group tu... sebab karipap frozen je pun.. silap dia.. tengah duk mengoreng dengar phone bunyi.. gi ambik phone dalam bilik.. terlupa jap tengah goreng karipap... gi tengok.. dah hangus sket.. alahai.. mood nak goreng lain dah ke laut... so gitu laa... sabar je laa...

Tapi nak proof laa ni sebab kesilapan... bukan sebab tak pandai masak ye.. kita masak laa sket... sawi jepun sos tiram (resepi google..) dan ikan selar goreng... dan penambah selera.. budu.. leh laa cicah ikan selar tu ngan budu... :) simple tapi kenyang laa perut sket..


Sunday, July 24, 2011

di pagi ahad

Sunday, July 24, 2011
di pagi ahad
Pepagi bangun.. Mrs. Ataicha dh sibuk-sibuk kt dapur tengah menyiapkan rendang ayam.. Iya tengah ada mood nk masak kan.. So far sedap la makan ngan nasi himpit..
Nak bagi berapa bintang erk? 4 dari 5 bintang.. Maybe x lama sangat so ayam x berapa empuk.. Kuah plak kurang.. Kalu untuk nasi ok kut..
Anyway thank ye kerna bangun awal di pagi ahad semata-mata nak buat rendang untuk sarapan pagi.. Thank ye sayang..
Published with Blogger-droid v1.7.3

Wednesday, February 16, 2011

Mee Kari Nyum..nyum...

Wednesday, February 16, 2011 3
Mee Kari Nyum..nyum...
Maulidur Rasul
Alhamdulillah dan bersyukur ke hadrat Ilahi... ataicha masih lagi diberi peluang untuk menyambut Maulidul Rasul kali ini.. 1st sekali.. ataicha ingin menyedekah Al-Fatihah buat Rasul Junjungan Nabi Muhammad SAW, kepada semua umat Islam yang masih hidup atau telah pergi... Amin...

Mee Kari Nyonya.. Nyum.. Nyum..
Pagi ni Mrs ataicha rajin plak nak memasak.. dia nak masak Mee Kari Nyonya... yang mana resepi tu dia dapat dari kawan dia.. bila dah rajin ni jangan ler tegur.. pepagi lagi nak gi pasar Borong untuk cari bahan-bahan yang xde... cam kerang, telur, fish ball, fish cake, tauge, daun sup dan sebagainya... so ataicha bawa ler ke pasar ngan moto sebab senang nak parking... huhuhuhu...

Tapi lepas balik pasar, Mrs ataicha ni penat la plak... huhuhu.. so ataicha tolong ler rebus kerang tu.. rebus telur.. kupas kerang & telur tue.. tengok mrs ataicha cam dah malas dah.. huhuhu.. iya la cam dah hilang semangat sebab dah penat jalan ke pasar.. huhuhuhu...

Anyway, dalam tak larat tu dia siapkan gak Mee Kari tue.. huhuhu.. so ni ler hasil dia...




amacam jadi tak??? oklaa... sedap la jugak... dihidang bersama pencuci mulut.. agar-agar laici & mangga... nyum..nyum...

  ni ler pencuci mulut dia.. penuh ngan laici... mana tak nya satu tin laici diletakkan.. huhuhu.. tapi oklaa.. kata agar-agar laici kena laa rasa laici kan??