Diary of ataicha: Mee Kari Nyonya

it all about me......

Recent

test
Showing posts with label Mee Kari Nyonya. Show all posts
Showing posts with label Mee Kari Nyonya. Show all posts

Wednesday, February 16, 2011

Mee Kari Nyum..nyum...

Wednesday, February 16, 2011 3
Mee Kari Nyum..nyum...
Maulidur Rasul
Alhamdulillah dan bersyukur ke hadrat Ilahi... ataicha masih lagi diberi peluang untuk menyambut Maulidul Rasul kali ini.. 1st sekali.. ataicha ingin menyedekah Al-Fatihah buat Rasul Junjungan Nabi Muhammad SAW, kepada semua umat Islam yang masih hidup atau telah pergi... Amin...

Mee Kari Nyonya.. Nyum.. Nyum..
Pagi ni Mrs ataicha rajin plak nak memasak.. dia nak masak Mee Kari Nyonya... yang mana resepi tu dia dapat dari kawan dia.. bila dah rajin ni jangan ler tegur.. pepagi lagi nak gi pasar Borong untuk cari bahan-bahan yang xde... cam kerang, telur, fish ball, fish cake, tauge, daun sup dan sebagainya... so ataicha bawa ler ke pasar ngan moto sebab senang nak parking... huhuhuhu...

Tapi lepas balik pasar, Mrs ataicha ni penat la plak... huhuhu.. so ataicha tolong ler rebus kerang tu.. rebus telur.. kupas kerang & telur tue.. tengok mrs ataicha cam dah malas dah.. huhuhu.. iya la cam dah hilang semangat sebab dah penat jalan ke pasar.. huhuhuhu...

Anyway, dalam tak larat tu dia siapkan gak Mee Kari tue.. huhuhu.. so ni ler hasil dia...




amacam jadi tak??? oklaa... sedap la jugak... dihidang bersama pencuci mulut.. agar-agar laici & mangga... nyum..nyum...

  ni ler pencuci mulut dia.. penuh ngan laici... mana tak nya satu tin laici diletakkan.. huhuhu.. tapi oklaa.. kata agar-agar laici kena laa rasa laici kan??