Diary of ataicha: baseball cap

it all about me......

Recent

test
Showing posts with label baseball cap. Show all posts
Showing posts with label baseball cap. Show all posts

Saturday, July 29, 2017

Collection : Hanshin Tigers Baseball Cap

Saturday, July 29, 2017 0
Collection : Hanshin Tigers Baseball Cap
One of my favourite cap untuk pakai bila kuar.. Hanshin Tigers Baseball Cap. Team ini main untuk Japanese Baseball League @ Nippon Professional Baseball (NPB)

Team ni antara kelab profesional di NPB. Diaorang dah bermain sejak 1936 lagi... Tetapi dikenali dengan nama Osaka Tigers (1935 - 1940), kemudian menukar nama team kepada Hanshin B.C (1940-1944), kemudian kembali ke nama Osaka Tigers (1946-1960) dan pada 1961, mereka menukarkan nama pasukan ke Hanshin Tigers dan kekal sehingga kini.


Collection : Seattle Mariners (1997-2000)

Saturday, July 29, 2017 0
Collection : Seattle Mariners (1997-2000)

Sekadar simpan kat blog.. yup sekarang ni aku suka pakai cap..maybe sebab tak perlu sikat kut.. so kalau keluar sure pakai cap.. 

so jumpa this baseball cap kat bundle.. cam elok je.. so survey laa ni brand apa.. tau dia adalah baseball club yang main MLB.. cuma rasa-rasa tak pernah tengok logo ni.. lebih kurang macam ada lah.. senang kalau orang tanya ni kelab apa kan...

Ok dah jumpa.. Logo ni dipakai oleh team Seattle Mariners. Mungkin nama dia tak sefamous Network Yankee.. Team ni bermain untuk America League (MLB). Logo ini hanya digunakan pada tahun 1997 hingga 2000 je.. sebelum dan selepas tu logo dia lain.. Mungkin logo ini tak berapa nak 'ong' kut..