Diary of ataicha: photographer

it all about me......

Recent

test
Showing posts with label photographer. Show all posts
Showing posts with label photographer. Show all posts

Sunday, September 2, 2012

Photo : Senyumlah.....

Sunday, September 02, 2012 0
Photo : Senyumlah.....

Senyum adalah satu ibadah. Haziq Naufal adalah seorang budak yang suka memberi senyuman. Telatah dia ini sekali sekala mencuit hati kami sekeluarga.

Sentiasa ukir senyuman di wajah anda, ini kerana senyuman adalah satu sedekah. Namun ada juga ketika dan waktu dilarang juga kita mengukir senyuman. Situasi yang beremosi contohnya.

Walau apa-apa pun, ukirlah senyuman di wajah anda. Kan cute dan comel. :p


Photo : Aksi rambut pacak!

Sunday, September 02, 2012 0
Photo : Aksi rambut pacak!

Sesekali merakam aksi Haziq Naufal pada 5 August 2012 lalu mencuit pelbagai karenah. Ketika ini Haziq Naufal baru sahaja berusia 1 tahun 4 bulan, begitu senang beraksi di hadapan kamera. Teringat situasi atas dimana ataicha cakap pandang cermin, dia pandang cermin. Dan dia tahu ayahnya ingin mengambil gambarnya.

Namun kanak-kanak ini kena ikut mood dia, kalau kena dengan moodnya. Memang gambarnya akan jadi menarik. Agak-agak bolehkah Haziq Naufal ni menjadi model kanak-kanak? Hahaha..

Rasanya tak boleh! Sebab ibunya nak anak dia ni jadi Imam Muda.... So mana boleh jadi model kan?..




Kali ini ataicha memang ada edit guna photoshop, dah lama sebenarnya tak bermain-main dengan photoshop nie, skill editting pun dah makin kurang.. Kali ini cuba test try plugin Bleach Bypass PRO. Ok tak? Saja jer nak test-test skill.

Monday, September 26, 2011

Photo : Katak Oh Katak!!

Monday, September 26, 2011 0
Photo : Katak Oh Katak!!
Katak oh katak! kenapa kau panggil hujan? macam mana akuk tak panggil bangau nak makan aku.. huhuhu.. sure korang masih teringat kalau dengar lagu kanak-kanak ini..

Kenapa la plak, ataicha duk cerita pasal katak kali nie? Katak ini adalah sejenis binatang dua alam... lazimnya ia adalah binatang yang agak mengelikan kaum hawa.. namun ada juga yang menjadikan katak satu kegilaan...

Crazy frog?? biasa dengar... hehehe gurau je.. Sebenarnya ataicha terlihat katak-katak mainan ank sedara sabtu lepas so.. saja asah bakat.. jadikan ia sebagai model ataicha kali ini, so harap otai-otai photographer leh komen erk..

*katak ok katak! kenapa engkau comel sangat??
aik, tersesat plak singa seekor nie.. ataicha ni bintang Leo... hehehehe
p/s : one of mrs. ataicha friends peminat katak.. suka kumpul everything mengenai katak..