Hati-hati dengan SCAMMER 016-6692513 - Diary of ataicha

Diary of ataicha

it all about me......

Breaking

Home Top Ad

Friday, February 1, 2019

Hati-hati dengan SCAMMER 016-6692513

Hari ni adik ipar sendiri.. ada sapa entah yang guna phone num 016-6692513 menyamar jadi adik ipar minta orang-orang yang kenal transfer ke account client dia.. uiks...

bila sesaja try google.. memang no telefon ni banyak buat hal.. so be careful guy...

kalau dapat whatapss dari orang yang tak kenal.. walaupun gambar profile tu korang kenal.. check dulu.. nanti melopong plak..

Hati-hati dengan no 016-6692513 iya...

Pic atas : ni dia mesej biras... nak pinjam RM1500.. nasib laa biras ni tak percaya je...
0166692513 | +60166692513
Picture atas ni :minta transfer ke Zul Khairul Hamdan MBB 162432972542 guna no 0166692513 no yang sama gak... source : http://picdeer.com/maryamzulkurnain

pic atas : no yang sama gak... minta transfer no Maybank 160036871688 Junaida Zainal source : http://www.penbiru.com/2019/01/scammer-0166692513.html



So nampak kan? no ni memang SCAMMER.. menyamar jadi orang yang korang kenal... pelbagai alasan.. taktik cakap nak transfer ke client.. acc dah overlimit.. huhuhu.. so be careful ye... 

3 comments:

  1. aku baru terkena ni.. cibai punya scammer

    ReplyDelete
  2. Kawan kene... No acc yang dia minta transfer tu pun bukan dia punya... Dia deal beli barang, sewa homestay bagai... Tapi org yang terpedaya ngan msg dia yg bayar... Sebab tu acc lain²....

    ReplyDelete