Wednesday, November 10, 2010

Proton Inspira Premium Hanya RM91,999?

Ni ataicha copy dari mstar.com.my

SHAH ALAM: Kumpulan Proton melancarkan model terbaru, Proton Inspira dengan harga paling rendah dalam pasaran bagi kenderaan kelas itu iaitu RM91,999 bagi model 2.0L CVT MIVEC.

Harga baru baru itu diumumkan oleh Pengarah Kumpulan Proton, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir pada masjlis pelancaran model itu, Rabu di sini.

Harga bagi model 1.8L Manual Standard ialah RM79,888 manakala 1.8L CVT Eksekutif pula RM84,000.


Bagi ataicha la erk.. harga tu memang la murah.. tapi rasa kalau nak puas hati tambah lagi 30K.. leh dapat ori Mitsubishi Lancer 2.0GT dengan harga rasa RM129,619.10 (rujuk di http://www.mitsubishi-motors.com.my/).

Huhuhu.. x berapa nak setuju ngan price ni.. bila laa kerajaan ni nak buang cukai import kenderaan ni.. kalau buang sure harga lagi murah dari Inspira nie..

3 comments:

  1. kaedah memaksa menggunakan kenderaan tempatan...eh ko removekan word verification kat commen box tu boleh tak..rimas lah nak komen..

    ReplyDelete
  2. kaedah memaksa menggunakan kenderaan tempatan...eh ko removekan word verification kat commen box tu boleh tak..rimas lah nak komen..

    ReplyDelete
  3. Cuba kita fikir bro, kalau kerajaan remove cukai kereta, pendapatan negara nak jana daripada mana lagi? harga tu memang mahal sikit. tapi rasanya ini la produk proton yang paling reliable pernah dikeluarkan. Aku bukan budak proton or government. student lagi. tapi kita bukan macam dubai boleh kecualikan tax apa semua. sebab diorang dah memang kaya dengan minyak. kita malaysia cuma betul2 depends on cukai nak run negara ni.

    just my 2 cent

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers