Sunday, July 4, 2010

Quater Final World Cup Part 2

Don't Cry For Me Argentina... Germany said to Argentina Supporter...
ahaks... nothing... layan World Cup ni best bila game antara team2 handalan... cuma bila kuat sama kuat main... kadang2 kita nampak kelemahan yang ketara dalam team2 kuat nie..

layan game ni bersama en Hairul Safar dan Joe Wiley di Shahbitan belakang NZ Curry House.. why pilih tempat nie sebab x dapat seat kat NZ Curry House.. ahaks.. lambat sangat sampai sapa suruh.. nasib baik dapat seat depan screen.. oklaa.. plan asal akan di join oleh en Ashraf (penyokong fanatik Portugal) dan en Ameen.. tp disebabkan hal2 tertentu tak dapat nak join kitaorang.. huuhuhu

so far game kali ni ramai supporter diantara 2 pasukan.. iya la Germany & Argentina kan banyak suppporter dari Malaysia nie.. aku je yang pakai baju Spain.. ahaks.. iya laa aku kan sokong Spain.. bila tengok2 ramai2 ni best...

first aku frust tak dapat nak tengok Maradonna berlari bogel.. ahaks.. adui... xde laa.. aku tengok Argentina main banyak sendiri je.. dah tau Germany main defend dan counter still nak gelecek ke sebelah tengah.. pastu tak reti nak pass kat player lain.. tau la banyak player yang terer gelecek.. tapi kalau dah 11 orang kat defend.. tak reti nak pass.. uhuks...

Germany nyer game aku salute laa.. yupp jenis x makan sorang.. rela pass kat team mate score dari membolot nama sebagai penjaring... yup game play Argentina semalam x best langsung.. x macam sebelum2 nie..

Messi nya game x sebaik game kat club.. uhuks.. maybe corak permainan yang buat Messi x menonjol...

pape pun congrate la untuk Germany.. next game ur all jumpa Spain (my favourite team).. hehehe... Klose.. anda sememangnya power.. ahaks.. 4-0 tu belasah Argentina...

habis game aku balik dulu ke rumah mrs ataicha baru je balik.. so teman dia makan jap...
dalam kul 2 pagi aku gerak balik ke NZ Curry House.. kali ni dapat tempat best...



Spain vs Paraguay


yes.. dinanti2 game nie.. uhuks.. kali ni layan ngan en Hairul Saffar and the gang je... en Acap kata nak join leh tertido dirumah.. maybe tau Spain menang kut.. ahaks... sabar yer en Acap..


wah game ni memang mendebarkan... anyway ribuan thanks kat David Villa diatas gol dia yang menyelamatkan Spain dari tersingkir.. awal2 aku ingat Paraguay ni ayam je.. tapi diaorang berbekal semangat yang x kenal penat yang membuat minit2 awal nampak cam dikuasai oleh Paraguay.. iya la bola kan bulat.. so Paraguay ada chance gak nak menang kan...

wah.. awal2 nampak frust giler bila Gerardo Martino score.. nasib baik offside.. masa ni nampak Spain hilang arah sket.. tapi lepas 20-30 minit baru nampak gaya main Spain.. ahaks.. cuma xde gol je.. pastu.... bila Paraguay dapat penalti.... aduyai pada minit 59.... berdebar2 giler tapi memang akui keeper Spain Iker Casillas memang power.... dapat saves penalti tu.. hilang jap rasa debar...

x lama plak Spain dapat penalti dalam minit 60 gitu... goallllllllllllllllllllllllll... tapi x dikira... aduyai frust giler jap... 2nd time ambik keeper Paraguay plak saves... uikss.. frust jap...

namun David Villa la penyelamat keadaan.. menjaringkan gol pada minit ke 83... terus menutup harapan Paraguay... so next game Spain vs Germany...

4 comments:

  1. argentina memang mengecewakan aku..tension jek.
    penat2 aku sokong smlm..4-0 balasan dia kasi kat aku. haha..

    pasni Spain ngn Germany..dua2 pon kuat..payah ni.
    but still maybe Germany menang..tgk dia lawan argentina mmg superb..counter dia laju je..erkk..

    p/s: dah jadi folower ke 32 ataicha skali..nak masuk dlm bloglist bleh? :)

    ReplyDelete
  2. tapi spain ada cara gak nak menang kalau dia still main bagus kan...

    bleh je.. nanti saya add dalam blog list sy gak...

    ReplyDelete
  3. waaa...sy bukan die hard fan argentina..tp agak sedey aritu arg kalah...xsuka germany...huhuhh

    ReplyDelete
  4. ahaks... actually x suka sikap poyo Germany...
    tapi tgk cara dia main memang best..

    sebab diaorang prefer semangat team mate..

    uhuks..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers