Tuesday, September 6, 2016

Install iflix di hypptv box

Wah... boleh ke? Try2 buat mmg boleh tp ada caranya...

1) kena setup wlan iya.. kena guna wifi sebab box baru ni ada kekangan utk access play store..

2) tukar port access hypptv box dr port 4 ke port 3.. sebab kat router dia dah setting xleh access ke internet kecuali nk tgk hypptv je

3) masuk play store download es explorer manager...

4) iflix kalau ikut play store dia akan kata device not compatible.. masuk browser search..

5) tip seterusnya leh rujuk kat page ni.. rajin2 study sket ye.. hahahaha..
http://arhamzul.com/teknik-install-iflix-ke-unifi-hypptv-android-box/

6) ok dah settle.. kat link aku bg tue dia tak mention kena tukar port 4 ke port 3 je... aku dh success.. korang try laa plak ye... jimat tak yah beli android box dah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers