Tuesday, November 13, 2012

Keputusan UPSR 19 November ini

KUALA LUMPUR: Seramai 517,139 orang calon yang menduduki Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) tahun 2012 di 8,284 pusat peperiksaan seluruh negara akan menerima keputusan masing-masing pada Isnin, 19 November ini.

Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran Malaysia dalam kenyataan di sini hari ini berkata majlis pengumuman analisis keputusan UPSR itu akan diadakan di Bilik Mesyuarat Utama, Aras 6, Blok E8, Kompleks Kerajaan Parcel E, Putrajaya. "Calon boleh mendapatkan keputusan mereka daripada sekolah masing-masing selepas jam 10 pagi pada hari yang sama," menurut kenyataan itu. Lembaga Peperiksaan mengambil masa selama sepuluh minggu bagi melaksanakan pemprosesan pemeriksaan dan analisis keputusan. UPSR bermula pada 11 Sept sehingga 13 Sept lalu, terdiri daripada 507,783 calon sekolah kerajaan dan bantuan kerajaan sementara 9,345 calon sekolah swasta penghantar Bahasa Melayu dan 11 calon daripada sekolah swasta penghantar Bahasa Cina.

p/s : dah dekat erk result UPSR nak diumumkan... tak lama dah tu..6 hari je lagi... kepada anak buah yang ambik exam UPSR tu.. banyak-banyak berdoa erk.. agar result anda adalah yang terbaik... dan kepada 517,139 calon yang ambik exam tu.. good luck k.. teringat masa tahun 1993 dulu.. masa nak ambik result amatlah berdebar.. iya laa takut tak dapat nak penuhi impian keluarga kan... cuma syukur laah dengan result tu... :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers