Wednesday, November 9, 2011

Raya Haji

Raya Aidiladha kali ini ataicha pulang ke rumah mertua di Jengka, kepulangan kali ini agak lewat.. Sabtu petang baru bertolak pulang disebabkan ada beberapa masalah. Nak diceritakan agak malas la jugak... huhuhuhu...

Kepulangan kali ini agak dinanti-nanti, hahaha sebab mak mertua order beras pulut untuk buat lemang, tapi ada sebab2 tertentu... tak leh nak balik awal... hehehe...

So lemang dah petang baru leh start buat.. jangan marah yer...

 5 November 2011, sehari sebelum Aidiladha

 Abang Man, adalah watak utama dalam membuat lemang nie, hehehe tanpa dia rasa tak jadi lemang ni kut...
 Bapa mertua ataicha dan anak sedara Along... Along ni keje sket je.. ngelat yang banyak.. huhuhuhu...
 Ni bapa mertua ataicha, masih lagi gagah walaupun dah berusia lebih 60 tahun... huhuhu...
 Sebelum nie, biasa tengok orang lain ambik kan.. baru la ataicha tau caranya.. huhuhuhu...
Kan dah kata Along ni ngelat wat keje, sepatutnya kena jaga lemang dah nak jadi model ataicha.. huhuhu..  anyway comel plak tengok Haziq Naufal senyum...
 Hahaha, ni aksi Haziq Naufal nak lepas, rimas kena pegang... hehehehe...
 Ok, ni Akmal Haffiz, anak sedara yang paling latest sebelah ipar... baru 3 bulan berat dah 6kg+.. huhuhu..  dah macam Haziq Naufal la plak.. semangat...
 Bersemangat kan Akmal Haffiz nie kan???

6 November 2011, Pagi Raya Aidiladha

Di pagi Aidiladha, awal sungguh anak ayah ni bangun... so sebab dah awal bangun, siap2 pakaikan dia baju Melayu... huhuhuhu.. ceria tul dia...
sa
Ni gambar Haziq Naufal bersama ibunya...

Ok setelah habis bergambar, ntah cam ne ada terkeluar plan nak ke Ulu Dong, Raub... dan ke Kg Sempalit, Raub... so siap2 gitu je laa... dan bertolak semua ke sana...



Ni dah sampai ke Ulu Dong, Haziq Naufal dah start meniarap di kampung sebelah ibunya.. huhuhu
ok, ni gambar pokok pinang yang dikatakan oleh salah seorang pakcik sebelah mrs. ataicha berusia lebih 100 tahun... ntah iya tau tidak... tapi pokok ni agak tinggi...

Posing maut dari Abang Man...









































No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers