Wednesday, October 19, 2011

Apa Hero Kartun Korang Masa Kecik-Kecik??

Salam, tadi saja check-check email lama yang dah usang di dalam inbox yahoo tue, tiba2 terbaca FWD email kalau korang lahir pada zaman tahun 1970-1988.. huhuhuhu.. bukan nak copy paste email tersebut disini... 

Ataicha ni dibesarkan di zaman tersebut, so teringat plak hero2 yang jadi igauan ataicha ketika itu... 

salah satu Tenant Mutant Ninja Turtles, ni mungkin ataicha ingat sebab masa kecik2 ataicha ada 4 orang adik beradik, so pakai rebut la nak jadi salah satu hero Ninja Turtles nie... huhuhuhuhu.. pastu bergaduh sesama sendiri.. sedih la plak bila ungkit hal nie, takpe laa... biarlah ianya berlalu...

second Thundercats, memang masa tu tadika kut... beratus kali tengok pun takpe.... siap dulu kumpul stick ice-cream untuk dapat pedang dia.. huhuhuhu.. lawak2 bila dikenang balik hal ketika tu..nak gelak pun ada.. rasa dak zaman sekarang xkan buat cam tu kut... 

Lagi satu, hero yang korang sure layan Gaban... Polis Angkasa Gaban nie, bila teringat balik ayat dia, masa bertukar adalah 0.0000005 saat.. tapi transform dia ambik masa 2-5 minit.. masa tu kecik layan je laa.. lagi pun x tau 1 saat tu berapa lama.. hahahaha... Namun tu adalah sejarah budak-budak yang lahir zaman tue.. Mungkin boleh jadi satu kenangan.. Nak dibandingkan zaman sekarang memang jauh berbeza teknologinya.. tambah2 dengan adanya teknologi Internet, boleh je download anime dari Jepun.. dulu mana ada.. apa yang kuar kat RTM1 , RTM2 @ TV3 tu la jadi tontonan... sekarang dah pelbagai channel... tak sempat nak layan... 

Kenangan tetap kenangan, walaupun ianya tidak indah di mata orang lain namun ianya mungkin menjadi satu kenangan yang boleh mengusik jiwa kita... salam....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers