Monday, December 6, 2010

Petang sabtu di MAHA 2010... lalalala...

Salam semua, saja je nak kongsi pengalaman ataicha di MAHA 2010 pada petang Sabtu lepas.. apa itu MAHA 2010?.. MAHA 2010 = Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism Show... actually, tak plan pun nak ke sana.. after lunch kat area Seri Gombak... untuk mengisi kekosongan aktiviti petang Sabtu tersebut... ataicha mengajak mrs. ataicha & cik fazida kita ke Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS), Serdang....

so far perjalanan ke sana agak jem gak.. maklumlah kena meredah MRR2 kan... huhuhu... so sampai2 sana.. dari tempat parking kena ambik shuttle bas laa...

so gambar di bawah nie, kenderaan yang kitaorang naik... bas apa erk xde tingkap nie???

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010108.jpg

sabar erk... ni la yang kitaorang naik.. kereta bajak sawah.. huhuhuhu...

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010108A.jpg

kelakar gak.. tapi nice experienced laa... merasa la gak naik kereta sebegini... huhuhuhu..

samapi ke tapak expo.. pada awalnya terasa cam pelik.. sebab khemah-khemah awal ni banyak jual kain baju cam pasar malam je... iya la drive jauh2 takkan benda cam ni nak tengok kan???

jalan2... sampai ke khemah yang sepatutnya... banyak produk2 yang dihasilkan dari madu, buah-buahan... huhuhu.. sampai jadi keliru banyak sangat produk kan... so kat ujung sana khemah yang menjual orkid...

so far cantik-cantik orkid disitu..

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010111.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010112.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010113.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010114.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010115.jpg

harga pun oklaa... kalau dah berbunga tu RM25-RM60 sepasu... tengok jenis dan kualiti dia laa...

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010116.jpg

tengok cik fazida pun tak senang duduk tue... last2 angkat anak orkid untuk jaga.. hahaha..

selepas selesai kat area orkid.. baru memanjat bukit untuk ke dewan pula..

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010118.jpg

kesian tengok mrs. ataicha... larat ke tidak tue?..

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010119.jpg

cam tak larat je.. tapi dah minat paksa jugak ler kan??

ni dalam Dewan Pertama...

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010120.jpg

susunan yang menarik.. di ubah di dalam akuarium... nanti laa... akuarium dalam bilik tu akan di hias.. hehehe..

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010125.jpg

ni orkid2 yang menang dalam beberapa kategori...

bawah ni... satu tumbuhan yang ataicha tertarik ngan nama dia.. Naga Buana...

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010135.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010136.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010138.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010139.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010141.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010145.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010146.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010147.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010148.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010149.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010151.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010152.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010154.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010156.jpg

uiks.. penyu pun ada...

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010158.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010159.jpg

yang bawah ni.. ataicha x tau apa related dengan MAHA 2010.. cam ada pameran la gak...
huhuhu...

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010160.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010161.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010162.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010164.jpg

http://i426.photobucket.com/albums/pp344/wansu/04122010165.jpg




2 comments:

  1. best nya MAHA tunggu lagi 2 tahun lah.. tak dpt pergi waaaaa...

    ReplyDelete
  2. wah bestnya, tahun ni kami tak dapat pergi sbab duk kat kampung padahal dekat je dgn umah kami tu..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers