Friday, June 9, 2017

Uiks.. kunci oh kunci..

Pagi tadi kelam kabut jap mencari kunci motor.. Isk kemana pula kunci ni... 

Dah laa ada satu tu je.. spare kunci dah lama hilang.. alahai... dah laa lambat dah.. karang tarik muka plak bini aku tu kalau lambat sampai office dia nanti...

Penat dah cari.. ambik kunci motor satu lagi.. dan kunci kereta.. isk.. motor satu lagi dah lama tak start.. entah boleh start ke tak tu.. 

Dukung keisha hantar ke sekolah.. harap-harap ada laa sesuatu yang ajaib akan berlaku.. iya laa.. kalau tak jumpa kat rumah.. satu je tempat kena gi tengok.. kat motor..

Gi kat motor takde.. mata tengok juga ke guard.. hopefully ada diaorang ada simpan.. guard tengok kelam kabut.. dia panggil kata hilang kunci motor ke? No plate apa.. aku pun kata laa WUU44XX... Ada diaorang simpan..

Alhamdulillah.. ada gak.. buka wallet dan bagi laa beberapa helai not merah kepada guard tersebut.. awal-awal tak nak terima.. dia kata itu dah tugas dia.. aku paksa juga terima..  

Aku kata laa.. takpe.. nilai yang aku bagi ni sedikit diatas keikhlasan aku berterima kasih.. kalau motor tu hilang.. lagi banyak aku kena keluarkan duit untuk beli yang baru...

Dan Alhamdulillah.. walaupun lewat gerak dari rumah.. sempat juga sampai ke office sebelum masanya.. jalan agak clear juga.. mungkin sebab isnin ni cuti.. ramai bercuti hari ni kut... 

Apa-apa pun.. hatta.. jangan cuai lagi tau!!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers