Monday, October 29, 2012

Al-kisah aidiladha...

Raya Aidiladha kali nie, ataicha balik beraya ke Kelantan... jem memang dah dijangka dah.. memang kena tempuh gak... Macam biasa perjalanan akan mula bila masuk bandar Bentong dan Raub...jem sebab masuk bandar kan...

Lepas bandar Raub perjalanan agak lancar sedikit.. sampai laa lepas Lipis... maklum lah Lipis tak de aaaa masuk bandar so clear laa sket... Dah mula jem.... dari Simpang Felda Kechau tu.. dah mula jem... pastu pelik gak sebab dari sana takde kereta.. bila perasan gitu kan... apa lagi main kanan je laaa... sampai laaa kat dengan Bukit 7... depan pun dah tak leh nak jalan... pelik gak.. bila dah 20 minit tak leh gerak langsung... tengok orang lain siap kuar kereta lepak2.. sampai laa sebiji kereta dari arah sana cakap kat Felda Cegar Perah ada accident.. dia dari tempat tu pun 3 jam nak ke tempat kami stuck nie.. alahai teruk plak... iya laa time tu dah kul 11.30am... hmm.. maybe kenderaan yang terlibat dengan accident tu dah dialihkan.. so kami mula boleh bergerak... so agak slow laa gak.. tapi ok laa dari tak gerak langsung kan.. so dalam kul 3 lebih berhenti laaa berehat kat RnR Gua Musang yang baru... tempat dia oklaa... cuma makanan tak berapa banyak... pastu mahal laa sket.. kalah harga KL kut.. ahaks.. xpe la adat RnR laa kan.. makan je apa yang ada.. lepas makan.. mandikan Naufal.. solat jamak... baru nak relax.. hujan lebat laa plak.. so stuck laa gak kat situ.. sebab tak bawa payung kan...

so dalam kul 4.30 pm gak baru gerak kuar dari RnR tu... so sampai laa ke rumah kat kul 8.00 malam... malas nak pecut2.. bawa je slow2.. asala selamat sampai sudah...

so perjalanan balik raya kali nie.. cecah 13 jam gak.. huuhuhu...

raya kali nie, tak de korban... so gi rumah orang je makan nasi... rasanya kepala ni dah mula start sakit.. apa tak meratah daging jee.. huhuhu... makan je selagi leh makan kan.. nak pantang2 nanti kata takde nikmat makan plak... cuma kena laa ada had nya...

nak balik kl.. awalnya nak balik hari ahad.. tapi malas nak meredah jem.. so balik la hari sabtu malam... gerak kul 9.45mlm... lepas selesai layan Hantu Kapchai kat rumah... dapat info dari Mazuan jalan clear.. oklaaa... nak kata ngantuk memang mengantuk sebab badan masih penat beraya kan.. tambah2 jalan gelap, radio pun tak dapat.. kalau radio boleh pasang kuat2 takde laa ngantuk sangat...

so sampai kat Petronas Raub berhenti rehat jap... basuh muka.. pastu gi masuk kedai... tengok pekerja2 situ duk melantak maggi cup.. terasa nak makan gak... ambik mamee perisa kari pastu air kopi tongkat ali.. meja kat dalam penuh ngan staff so kuar makan kat meja luar.. sedap2 makan tengok wife tengah dukung naufal kuar dari kete... bawa laa maggi cup ngan air tu ke kereta..

oh lapar gak wife ni.. so dia perabiskan maggi cup tu.. huhuhu.. so ambik laa lagi satu maggi cup tapi wife letak air panas banyak sangat tak sedap macam yang ataicha buat tadi.. huhuhu...

habiskan semua tu... so mata dah terang.. perut dah kenyang sket... sampai aaa kl kul 4.30 pagi... so 7 jam je perjalanan balik... oklaa tu.. kalau x stop rasanya 6 jam je kut...

so sampai kl.. tido laa dulu... kul 7 pagi.. wife ajak gi rumah ipar sebab family ipar ada sana... berkumpul sana... sebab anak buah masuk spital sebelum raya... so berkumpul sana je aaa... So anak buah pun discharge hari nie.. so dapat la jumpa di rumah...

malamnya selepas semua dah balik ke destinasi masing2.. baru kami balik ke rumah di Batu Caves... rumah x sempat lagi nak kemas nie... huhuhu.. nanti balik kerja baru kemas laa kut.. :)

Buat rakan-rakan... Selamat Hari Raya Aidiladha yer.. sorry tak sempat nak reply... sebab raya hari tu tak bawa charger phone balik so tak leh laa nak mesej korang semua.. :p

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers