Friday, June 1, 2012

Hari Tanpa Tembakau 2012 kurang sambutan?

Rasa-rasanya? memang kurang sambutan pun.. Rata-rata rakan-rakan yang boleh dikategori sebagai perokok tegar tak tahu pun pasal hari ini.. Kalau dilihat di facebook, ucapan khas untuk hari tanpa tembakau ini hanya dilakukan dari seorang isteri kepada suaminya.. hahahaha...

Ada ke, dikalangan perokok tegar yang mampu kata.. sempena hari tanpa tembakau ni aku tak hisap rokok untuk sehari?? hahahaha.. cam susah nak jumpa kut..

Orang kata ataicha senang ler tak merokok... hahaha.. yup ataicha memang tak merokok... iya ke? dulu ada laa.. tapi social smoker je... kira ada rokok lebih hisap.. tu pun zaman rokok murah...

selalu kan orang kata kalau la orang hisap rokok tu simpan duit yang dia guna untuk rokok sure dah kaya... iya ke? kalau ikut calculation mmg la boleh, sekotak sehari sama dengan RM10 (anggaran laa erk) darab 30 hari... so RM300 sebulan setahun RM 3600, 10 tahun dah leh simpan RM36,000.. fuyoo... kalau ikut calculation nie.. memang terbaik.. cuma soalan cepumas yang tanya tu ada ke duit banyak nie.. hahahaha...

Sebenarnya, kalau tak dihabiskan untuk rokok.. duit tu ataicha rasa habis ke lain gak... tul tak?...

Dah terkeluar dari topik plak.. gini je.. kepada perokok tegar.. sempena hari tanpa tembakau yang diadakan setiap tahun pada 31 Julai... apa kata korang hormat kat orang-orang yang tak merokok.. sehari je bro... cuba test korang boleh tak hidup tanpa rokok??? Ala nanti korang kena stop smoking gak di siang hari pada bulan puasa... ke tak puasa?.. Fakta yang belum pasti erk.. ramai lelaki yang merokok, kalau tak makan tu no hal.. tapi kalau tak merokok... pusing satu kepala.. last-last ponteng puasa... alang-alang dah ponteng makan je la sekali... hahahhaa...

Bahayakan rokok.. sampai orang susah nak stop... kesihatan tu sure laa.. tapi itu hak individu... cuma harap perokok-perokok tegar hormat orang lain erk.. awak hisap rokok ada filter.. asap yang dihembus tu yang dihirup plak direct... so effect terbesar kat orang lain.. so tengok-tengok laa tempat korang nak hisap tui tak menganggu orang lain k...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers