Thursday, May 10, 2012

fuyooo!!!!! aaaaaaaaaaa...

apa-apa ntah title entry kali ini... dah agak lama sebenarnya ataicha tak mencatat apa-apa entry kat blog kesayang yang satu ini.. maybe sebab terlalu sibuk dan setiap detik masa di rumah diberikan kepada seorang hero yang bernama Haziq Naufal dan isteri tersayang Raja Farisa... huhuhu.. masa untuk menatap blog dah hampir tiada hehehe..

apa erk nak diceritakan.. dah mati kutu pun ada... hahaha...

pengalaman menjaga Haziq Naufal ketika ibunya out-station 4 hari...

pengalaman yang mengerikan?? takde la so far ok je.. thanks sesangat kat my mum & adik yang datang dari KB... tolong jaga Naufal... sepanjang 4 hari tu.. cuma malam ke-2 je yang ataicha pening.. dia nak tido ngan ataicha.. setiap sejam dia terjaga dan memanjat ke kanan dan ke kiri.. ada ketika dia selak baju.. aduyai.. lepas dia sedar yang dia selak tu ataicha dia nangis jap pastu tido... ni laa bila baby yang masih menyusu badan.. problem dia time tido malam je... malam-malam yang lain tido buai.. ni nenek dia yang buaikan... kalau ataicha or my wife buaikan... memang tak tido...

hari Jumaat, pengasuh call kata tak sihat dan masuk wad.. nasib baik my mum dan aniff ada kat sini, leh la tinggal kat diaorang... my mum kata Naufal ni senang je jaga.. makan kenyang2... pastu masuk buai.. tido je sampai petang.. dah sedar pun dia tak merengek nak turun.. duduk je dalam buai... tapi bila dengan ataicha dan wife.. nak duduk dalam buai tu tak sampai seminit pun.. dah merengek nak turun buai..

apa-apa pun alhamdulillah laa semua ok..

Naufal tukar pengasuh.. Masuk nursery..

isnin lepas, ataicha terpaksa masukkan dia ke Nursery yang kat bawah.. hari ahad, pengasuh lama still kat wad.. dan doktor kata dia tak mampu nak buat kerja-kerja berat dah.. sebab tulang dia dah tak kuat... so nak tak nak kena la cari pengasuh lain... Nak cari pengasuh lain yang sebaik pengasuh lama memang susah... langkah senang cari nursery laa kan... Lagipun nursery tu dekat sangat ngan rumah sekarang nie...

hari isnin, ataicha pun kebetulan tak berapa sihat, ntah perut ni sakit dan cirit birit.. hantar la Naufal ke bawah... sampai2 kat nursery dia ok lagi.. lepas kena tinggal.. dia nangis kuat giler... ayo.. dari rumah dengar suara dia nangis... ikut hati nak ambik je... tapi pk nak gi klinik lagi...

ambik dia.. malam tu dia muntah-muntah2... badan pun panas... alahai demam la plak... bawa gi klinik.. esok hantar dia ke nursery... cam semalam dia nangis.. cuma suara dia nangis sekejap je... pengasuh dia tidokan dia... Pengasuh dia kata dia suka duk menyendiri... tak aktif... muka pun masam dan nampak sombong... alahai Naufal jangan la gitu.. Naufal kan seorang yang pemurah dengan senyuman...

pagi ni dia nak ngan ibu dia.. sebab bila ataicha nak dukung dia tak nak.. iya la dia mesti ingat kalau dukung ngan ayah kena hantar ke nursery... hehehe.. pagi tadi nangis jugak... cuma sekejap je la kut...

esok ingat nak gi rumah pengasuh lama dia.. maybe dia rindu kat pengasuh dia... :p

okla nak balik dulu.. nanti ataicha sambung di lain entry...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers