Monday, December 19, 2011

kepenatan di pagi Isnin...

Sabtu, 17 Disember 2011
Bangun seawal pagi... otak dah start berfikir tentang Penang... huhuhuhu... pesal Penang?? iya laa.. hari Sabtu kul 3 petang nak kena ada di Penang... di TM Exchange Komtar...

Ni bukan kali pertama ke sana.. cuma sebelum-belum nie.. bukan ataicha yang drive.. so jalan tu tak berapa lekat sangat la dalam kepala otak...

Pukul 8.45 pagi... ataicha, mrs. ataicha dan haziq naufal bertolak ke Penang... tapi cam biasa.. tengah borak-borak... ataicha terlepas simpang ke highway... so dengan bijak pandai cuba try pusing balik ke situ menyebabkan pembaziran masa sebanyak 1 jam.. huhuhuhu.. tu baru nak naik highway... aduyai...

wife dah start membebel dah... hahaha sorry la erk... perjalanan selepas itu lancar... dan rasanya dapat sampai ke Penang dalam kul 1 tgh hari.... namun apa yang dirancang tak seindah yang difikirkan... selepas Bukit Merah... kereta terkandas dalam kesesakan yang menyebabkan kereta hanya mampu bergerak 10km/j... huhuhu Naufal dah start bosan sebenarnya... dah mula memanjat-manjat.. biasa la bila dah duduk lama dalam kereta memang dia jadi bosan...

Rupa-rupanya di depan ada 2-3 kemalangan.. 2 melibatkan lori.. satu lori terbalik.. satu lori accident.. satu lagi kemalangan kecil... huhuhuhu.... dalam kul 3 pm baru dapat masuk Pulau Pinang.... time ni tiba-tiba kesian plak bila teringat anak buah yang nak ikut tapi tak dapat ikut... huhuhuhu... Takpe laa lain kali je la ikut yer..

Sebab GPS yang tidak berfungsi menyebabkan ataicha terpusing-pusing beberapa kali di kawasan Komtar... huhuhuhu.. tambah-tambah... kereta pun terlalu banyak hari Sabtu nie... menyebabkan kesukaran untuk mencilok-cilok... ni satu je masalah one way... bangunan yang ingin di pergi dah depan mata.. namun bila naik kereta nie, menyebabkan berlaku cerita sesat barat... huhuhhu...

Drop by sekejap kat TM exchange Komtar... bagi surat kebenaran masuk TM kat guard.. cakap kat dia nak check in hotel dulu.. sebab kesian kat wife ngan anak... huhuhuhu...

So sampai kat hotel... mandi jap.. pastu solat jamak dulu.. baru gerak gi TM... otw ke TM.. jalan senang je.. straight je... ok la tue... so masa start keje nie... part ataicha la plak yang bermasalah... huhuhuhu.. plan leh siapkan keje cepat.. namun x jugak.. last-last tau la jugak kat mana problem nya... so belajar la satu perkara.. huhuhuhu... okla kata orang kalau x hadapi masalah.. kita takkan belajar benda baru...

So dalam kul 9 malam.. everything ok... dah nak balik hotel.. tapi kengkawan ajak makan kat Line Clear... ok la.. sebab tempat tu xde la jauh dari hotel yang ataicha duduk... dekat le sangat...ajak wife join.. dia dah beli makanan.. tambah-tambah haziq naufal plak nak tido.. tak tido lagi sebab seronok berjalan tempat baru... huhuhuhu..

So.. ataicha turun sorang-sorang je la menyertai Hafizul, Mady, sishse..huhuhu... so lepas makan terus balik hotel sambung tido...

Ahad, 18 Disember 2011
Nyenyak tul haziq naufal tido... maybe sebab selesa kut dan kepenatan... dalam nyenyak tido pun kul 5 pagi dia dah bangun... huhuhuhu.. kul 7 lebih mandikan Naufal... awalnya.. xpe la kat hotelkan ada air panas.. hehehe.. xde laa sejuk sangat...

so lepas dah mandikan naufal... turun breakfast di kedai nasi kandar depan hotel... pastu berjalan-jalan ke chowrasta... tengok-tengok apa yang patut... so beli la sedikit jeruk penang.. sini orang kata famous benda nie.. beli je laa...

singgah 7e di Penang Road nie... biasa laa beli barang-barang.. tak bagi plastik... hari ni Ahad maaa... bukan Sabtu... tak tahu la pulak kat Penang, plastik tu kena caj 0.20 setiap hari.. bukan hanya hari Sabtu... mamat 7e tu kata sini memang normal gitu.. iya ke tak tak tau la ataicha...


Fakta yang tak sure : Plastik dikenakan RM0.20 untuk setiap satu setiap hari... berkuat kuasa di Penang... Iya ke tak.. tak pasti ni mamat 7e tu yang cakap... Di tempat-tempat lain, caj RM0.20 itu hanya dikenakan di hari Sabtu sahaja... 


ingat nak berjalan-jalan ke tempat-tempat lain... disebabkan naufal dah mula merengek nak tido... terus balik je KL je.. check out... ambik kereta.. dan terus balik KL...

Terus terang... memang mengantuk giler... mata dah terlelap beberapa kali.. nasib baik x accident... lemah sket bawa kereta kalau x pasang lagu kuat-kuat... cepat ngantuk... huhuhu..

Apa-apa pun bersyukur ke hadrat Nya.. kerana dipermudahkan perjalanan ke Penang kali ini...

jom layan photo-photo yang sempat di ambik...


berhenti seketika di RnR Tapah... Naufal tak senang duduk bila tengok orang ramai...
tengok mimik muka dia, memang tak senang duduk..
memang tak senang duduk, nak buat camne... seronok tengok orang ramai...
posing sket kat RnR Tapah.. rasanya salah satu tempat rehat yang banyak makanan untuk ke utara..
ni tengok panjang tak orang beratur?..
nyenyak kan Naufal tido... tapi bangun kul 5 pagi gak... huhuhu
dah mandi pagi.. so posing sket...
seronok kan?? bangun-bangun pagi nie...

berjalan-jalan sebentar di Penang Road.. mencari tempat breakfast..
mata Naufal yang asyik melihat merpati-merpati yang bermain-main berdekatan.. 

tak tahu bangunan apa, namun agak kreatif.. terletak di Penang Road... 
so pilih makan depan hotel je laa.. 
ni proses memilih jeruk.. salah satu perkara yang anda mesti beli.. hehehe.. 
 keadaan di Penang Road di pagi Ahad...
seronok je my wife jalan... kita kat belakang ni memikul barang-barang yang dibeli.. huhuhu
permandangan dari tingkap hotel.. 
yang dekat sekali tu Hotel Malaysia.. ingat nak check in situ.. tapi dah full..
 permandangan laut... menarik gak..
so tadi dah beli jeruk... so Naufal tengah memikir nak bagi sapa jeruk2 nie..
 ok... dah selesai bahagi sapa yang dapat...
aiks.. saya tak leh makan?? muka tak puas hati.. huhuhu
alahai manja nya muka dia... 
Naufal yang khusyuk melihat permandangan dari tingkap hotel..
suka tengok gambar nie... huhuhu
oooo.. ambik gambar saya senyap-senyap yer??

seronoknya dia bila bersama ibunya...
ngan ayah dia masam la pulak?
bye-bye Penang... len kali Naufal datang lagi...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers