Monday, August 8, 2011

Suggestion Nama Bayi Lelaki...

Semalam, kakak ipar aku minta tolong carikan nama untuk anak dia yang baru lahir 4 Ogos 2011 hari tu... Picture dia kat atas nie, so buka laa beberapa laman untuk nama-nama bayi lelaki Islam kan... Syarat kakak ipar kalau boleh nak start ngan A & H... contoh, Ahmad Hatta, Arief Hidayat... Ni kerana nama-nama anaknya sebelum ni start cam tu gak... Nama-nama anak dia sebelum ni, Amirul Hakim, Afiq Haikal... So nak laa ikut cam tu kan...

So maybe ni antara yang ataicha rasa sesuai..

Afiq - Yang amat pemurah, yang amat berpengetahuan
Afnan - Hiasan, keindahan, kesenian
Asyraf - Yang mulia
Amar - Yang berseri, yang gemilang
Azfar - Yang berjaya; yang menang
Azri - Kekuatanku, penyokongku
Aniq - Yang kacak
Arif - Yang bijak, yang mengetahui
Azizan - Yang mulia, yang kuat, kekasih
Aufa - Yang setia
Aqil - Bijak, terpelajar
Arman - Harapan, aspirasi
Anwar - Yang bercahaya
Alif - Kawan rapat

Hafiy - Yang Memuliakan
Hanif - Yang lurus
Hadi - Yang Memimpin
Hanafi - Kelurusanku
Hanin - Kesayangku
Hadif - Yang punya matlamat
Hajim - Pelindung
Hamzi - Ketegasanku
Haidar - Berani, singa
Haikal - Pokok yang besar dan subur
Haris - Pengawal, pelindung
Hatim - Pemutus, penentu
Hazmi - Ketegasanku
Hazwan - Pemberianku
Hidayat/Hidayatullah - Petunjuk Allah
Humaidi - Kepujianku
Hisyam - Murah hati
Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers