Wednesday, February 9, 2011

January Punya Cerita.........

Lama kan... tak tulis dari 24 Jan 2011.... hahaha xde la lama sangat pun..
sorry ler yer.. ataicha sebenarnya busy dengan pelbagai isu.. kerja & hal peribadi yang membuatkan ataicha tak berkesempatan nak meluangkan masa seketika untuk menulis blog.. sorry le sesangat-sangat....

ditambah2 lagi cuti CNY yang agak panjang... dan ketiadaan streamyx di kampung membuatkan ataicha terputus sebentar dengan dunia maya ini.... huhuhuhu.. bukan ceruk sangat kampung ataicha yer tuan tuan.. disebabkan selalu sangat isu kecurian kabel telefon dikawasan kampung ataicha.... terus potong semua talian telefon rumah dan streamyx.. mana tak sakit hati.. sekejap ada.. sekejap takde... dan banyak yang xde je.. huhuhuhu...

sebelum cuti CNY hari tu.... ataicha terpaksa keluar out station ke JB & Kuantan.. yupss.. sekali sekala memang best la erk.. kena travel kan... boleh la mengambil angin...

tapi...............

apa plak tapi-tapi ni?.. al kisah ni berlaku semasa ataicha ke JB... 28 Jan 2011... tarikh ni mungkin ataicha ingat sampai bila2... satu hari yang ataicha redah je bawa kereta tanpa brek sejauh 190KM... bahaya kan?.. camne leh bawa kereta tanpa brek nie?... ntah ler.. rasa sebelum bertolak rasanya semua ok.. cuma benda ni happen semasa ataicha tengah memotong sebuah lori.... tiba2 terdengar bunyi meletup....ingatkan tayar bocor ke... apa ke... ingat nak berhenti tepi.. ops... brek x makan langsung... tuhan sahaja tahu camne perasaan ataicha masa tue.. iya laa.. perjalanan masih jauh.. nak berhenti tepi.. jalan agak gelap.. agak bahaya gak berhenti kereta di highway nie.. doa kepada Ilahi semoga semua selamat.. ataicha teruskan gak perjalanan ke JB... sejauh 190KM tu.. hanya tuhan je tahu apa perasaan ataicha... tengok je lampu berkelip2... ataicha berdoa agar jalan tu xde la menuruni bukit... alhamdulillah dengan bawa berhati2.. ataicha selamat sampai ke tol Skudai... nyaris2 gak nak hentam kereta depan dalam usaha nak stop kat tol Skudai tue...

tapi.. alhamdulillah.. ataicha bersyukur kerna selamat sampai ke tol Skudai.. lepas tol tue.. ataicha terus berhenti kereta dan terus try call kawan2 di JB... dan really nak ucapkan ribuan terima kasih kat kawan ataicha iaitu En Sham... kerana bantu mencari kawan mekanik.. taka lama lepas stop di kawasan rehat tol Skudai tu... kereta ataicha terpaksa di towing ke bengkel... ikutkan hati.. nak je cuba drive ke bengkel... malas nak bawa towing kan...tapi bila terpikir bayar je towing tue.. dari langgar kereta depan.. tak pasal makin banyak plak duit keluar kan..

lama gak nak repair sebab bila check.. mekanik tu kata cam ataicha terlanggar something.. maybe ada benda jatuh kut semasa lintas lori tue... sebab bahagian bawah cam pecah dan menyebakan pipe brek pecah 2... tu yang buat brek x makan langsung....

tapi bersyukur gak.. kedai tu charge RM200 je untuk upah repair, towing dan alat2 ganti... alhamdulillah murah la tue... siap2 kereta.. kerja ataicha di JB pun dah settle... tak sempat nak attend.. tapi alang2 dah sampai gi jugak site jumpa RGS staff kat JB.. kenal2 laa...

tapi nasib baik gak, tak terus balik.. sebab Vendor dari KL ni dah sampai KL dah baru perasan file2 UAT diaorang tertinggal di site... tapi... masa tu ataicha dah meredah jem ke Skudai.. plus ataicha ni hanya berharap ngan Garmin je.. memang sesat barat ler di JB... huhuhuhu.. sabar je la...

kul 8mlm.. ataicha bergerak dari tol skudai... balik tu ataicha masih lagi fobia nak bawa laju2.. takut brek x makan je... yupp satu pengalaman yang menakutkan gak.. tapi alhamdulillah semua nya selamat...

Sabtu tue 29 January 2011 ... ataicha pergi tengok umah di Laksamanapuri apartment di batu Caves.. so far harga yang tuan umah nak jual tu below market price.. sebab biasa tengok umah situ RM165K.. tuan umah tu plak nak jual mana2 satu umah dia hanya RM135K.... uiks.. cam dah murah.. tapi kena pk la dulu kan... antara 2 buah unit dia di tingkat 4 dan 11.. hati ni terus terang berkenan ngan tingkat 11... dengan umah yang ok... corner lot... permandangan luar yang menarik bawah swimming pool.. menghadap bukit yang indah... ke kiri sket nampak kl... memang menarik... tambah2 rumah tu pernah didiami oleh artis...sapa kah artis itu??  hahahaha.. nak tahu gi tengok signature artis tersebut pintu tandas dia.. tau ler sapakah dia... hehehehe... pasal artis tu biasa je... cuma suka akan security disitu.. memang safe cuma kemasyarakatan maybe kurang sket la kut...

lepas tengok umah.... ataicha teman mr shahril gi cari barang baby.... so far mr shahril banyak gak memborong.... so far barang2 di Taman Melawati tu ok la gak..

Isnin nya plak.. 31 January 2011.... ataicha kena gerak ke Kuantan plak... so far kali ni gerak dalam kul 5 pagi.. saja nak relax2... sampai Kuantan agak awal gak dalam kul 7 lebih... ajak kawan lama masa sekolah teknik dulu lepak.. thank en Azlan kerana sudi lepak breakfast ngan aku di Kuantan.. huhuhu..

so far kali ni, semua berjalan lancar... lepas settle semua.. vendor ajak makan kat tepi sungai pahang...  huhuhu.. makan je la kan... balik tu singgah Kg Mertua... tengok anak sedara baru Hana Batrisya... huhuhu.. malam tu gerak balik KL... actually 1 February tu dah start cuti pun... cuma Mrs ataicha plak ada appointment kat Klinik.. so kena la gie sana kan... So 1 February tu pepagi lagi hantar adik ipar ke Pekeliling... dan mrs ataicha ke klinik... tunggu mrs ataicha.. siap terus balik ke Kota Bharu plak... tapi syukor gak sebab masa balik tu hanya jem sekejap kat Bandar Bentong....

So cuti kali ni balik ke Kota Bharu ler... best ke? okla gak sebab semua ada kan... cuma kali ni balik tak berjalan sangat.. maybe dh penat drive kut... Khamis tu... ataicha ajak beberapa orang untuk buat Soalat Hajat semoga mrs ataicha dan baby dalam kandungan selamat... amin.. kawan2 harap doa-doakan gak yer...
 
ops cerita pasal balik kampung kali nie.. kat kampung tu ada orang shooting filem... ingatkan nak gak gi tengok tapi malas plak sebab pelakon-pelakon dia biasa je.. hehehhe.. cuma ada gak tergelak bila beberapa orang kenalan yang terlibat dalam pembikinan filem tersebut... dengar kata bulan 5 ni kuar tv.. nama tajuk dah lupa plak.. huhuhuhu.. tunggu je laa..

so habis pasal buat filem kan... elak dari terperangkap jem... ataicha gerak balik ke jengka pada petang jumaat tu...so far selamat ler.. jalan clear... nasib baik.. relak-relak kat jengka... balik pagi isnin.. ingat dah settle jem.. rupanya tidak.. cuma bernasib baik sebab jalan sebelah kuar KL ni dibukak.. so cepat sket... sempat ler sampai kul 6.30 kat umah.. hari isnin tu terus terang memang penat giler... ngantuk sesangat... huhuhu.. okla mata pun dah mula mengantuk...

ataicha nak tido dulu erk.. patut la pun dan 1:13am dah.. see ya! salam....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers