Wednesday, September 29, 2010

testing detox patch..

ataicha mmg ada asid yang agak berlebihan.. tu tau lepas test gouth last 3 month.. so far dah kurangkan makanan yang membekalkan asid seperti kerang, udang, ketam dan lain-lain...


cuma... weekend hari tu... ataicha ngade makan kuewteow kerang pucuk paku... banyak giler kerang dalam tue... so saja je laa makan sebab dah lama berpantang kan.. favourite tu...


semalam... kaki rasa mula sakit2... tu laa orang kata jangan makan.. makan gak.. sakit sapa susah?..

sapu losyen mujarab pastu ternampak detox patch... dah lama x pakai.. try la pakai kan...


terkejut bila tengok pagi tadi...


wah hitamnya... ni banyak giler asid yang terkumpul nie....uhuks... tapi so far pagi ni sakit2 kat jari tu dah hilang sket... ntah laa nak kata benda detox patch ni menjadi.. xleh nak cakap.. tapi ada la kelainan sebab hilang sakit kan... malam karang try pakai lagi hope asid2 berlebihan ni hilang...

tapi pengajaran buat ataicha .. jangan gatal makan kerang lagi.... huhuhuhu

14 comments:

  1. hehehe itulah dia, dh suruh pantang tp nk gk...
    saya pun kadang gitu gk... kalu dh teringin sgt tpksa langgar pantng... pastu terima lah akibatnya

    ReplyDelete
  2. salam..
    Hati2 nanti kena penyakit gaut..lagi sakit

    ReplyDelete
  3. lor..gelap nyer...asid byk tu,.kalo yg kurang toksin..color yer xde la segelap itu

    ReplyDelete
  4. ish aku pon suke mkn kerang.. msti dah mcm kopi ep kalu aku pki menda ni hahaaha

    ReplyDelete
  5. @norhidana ~ nak wat camne dah lama x makan... so ada laa rasa nak makan tu..

    @ozzy ~ mmg doktor kata dah ada tanda sakit gout sebab kandungan asid dah over dari tahap biasa.. so dah kena jaga makan pun sekarang nie..

    @alinac lover ~ hari tu pakai xde la seteruk ni..

    @ferra ~ try pakai laa.. setiap orang mmg ada asid dlm badan.. cuma tinggi atau tak je.. kalau tinggi kena jaga2 sebab takut kena gout (salah satu penyakit yg sebab asid tinggi dan berat badan yg berlebihan.. )

    ReplyDelete
  6. saya ada gout..masa tak tau dulu balun je makan kerang, kacang, pastu sakit kaki smpi sebulan.. then my mom bg patch nih...masa first pakai smpi kembung patch tuh...pas 5-6 keping, hilang terus sakit kaki..huhu

    ReplyDelete
  7. qiqi tringin nk gne detoxpatch nie..hehehhee..tp lom try lg

    ReplyDelete
  8. sop pun rasa byk tosik nih..
    kalau pakai mesti itam legam

    ReplyDelete
  9. @sollehahn ~ yupp rasa sakit tu kurang la sket... lepas pakai

    @Cik QiQi ~ kena pandai pilih sebab banyak dah yg x betul kat pasaran.. ataicha nak suggest pun ni wife yg belikan.. ahaks..

    @sop ~ try je pakai.. mana tau berkesan...

    ReplyDelete
  10. same la kite ade penyakit ni...hilang sikit nikmat dunia x dpt makan seafood...

    ReplyDelete
  11. @gdoubpt_monster71 ~ tu laa.. sket2 demi sket nikmat yang diberi oleh Nya ditarik... tapi mungkin ada hikmahnya...

    ReplyDelete
  12. x pernah try lg detox patch nih..nt kalo ada ape2 lg perubahan hasil dari pemakaian detox patch ni..hebah2kan lah ye

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. huhu..sy pn ad jual foot detox patch ni..
    klu nk boleh roger ok huhu...
    hati-hati dgn produk tiruan
    www.hazwan.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers