Thursday, August 5, 2010

Perempuan Mengandung Menghina di Facebook?

Rasanya semalam banyak artikel berkisar mengenai seorang ibu yang mengandung bernama Nor Azita Osman. Kenapa dia agak famous sekarang nie?

Famous sebab pasal biskut Famous Amos di JB je... takkan sebab tu kut?.. sebenarnya dia menghina Johor sebab xde benda nie??

Korang tgk je la artikel dia nie...


Teruk betul kan?... sebab xleh biskut dia sedap-sedap hina negeri lain... akaun dalam Facebook minah ni dah ditutup... hmm malu la kut...

Memang laaa orang kata boleh hilangkan status tu ngan delete.. tapi tu kalau xde sapa yang perasan... kalau dah perasan... maaf banyak mana pun susah sebab melibatkan perasaan orang satu negeri.... 2.8 juta penduduk (ni ikut statitik 2000).. ramai tu.. dah la ko tu keje situ.. muka ko plak dah terpampang kat banyak blog.. camne nak jalan-jalan di bumi Johor tu?

Maybe niat asal nak bergurau, tapi jangan lupa wall Nor Azita Osman tu dapat dilihat oleh kawan-kawan awak jugak.. takkan takde terselit kawan dari johor? kalau public plak lagi laa.. semua pengguna FB leh baca... kan dah ada fan Nor Azita Osman Hina Negeri Johor (Black List People). Tak pasal famous kan?..

So nasihat kat kawan, nak post statement kat facebook ke Twitter ke, Plurk ker atau apa2 sahaja di alam maya ni.. fikir dulu sebelum ikut amarah... Terlajak perahu boleh diundur.. Terlajak Post Sukar Diterima...

Ni antara blogger yang tak puas hati gak ngan anda Nor Azita Osman:

15 comments:

  1. lol~~~meroyan kot die neh..huhuh..

    ReplyDelete
  2. dia ngidam kot....cuma bahasa dia tu yg tak elok di dengar..

    ReplyDelete
  3. dasyat nye.....tak sangka ada orang sanggup post macam tu...guna nama Allah pulak tu.semoga dia sedar kesilapan dia.

    ReplyDelete
  4. memang ada.... cthnya dia nie.. hehehehe..
    tapi ni ramai yang perasan sebab dia hina Negeri... kat FB selalu gak nampak status ntah apa2.. yang x jaga hati orang... cakap main lepas je.. tapi x heboh2 sebab personal kan...

    tapi hope masing2 pk dulu sebelum nak tulis pape..

    ReplyDelete
  5. kerana mulut badan binasa...
    kerana jari FB binasa...

    ;p

    ReplyDelete
  6. berhati hati sblm kuarkan statement

    ReplyDelete
  7. tol tu shahira..takyahla nak ckp dlm fb..lgpun bhsa agak kureng ajar di situ..

    ReplyDelete
  8. bercakap ikut suka macm ni la jadinye

    ReplyDelete
  9. aah, br terbc smlm kt FB hubby, ermmm, xtau nk kata aper, BIAR MATI ANK JGN MATI ADAT... :P

    ReplyDelete
  10. bila org cetek akal menggunakan teknologi tanpa sempadan...

    ReplyDelete
  11. perlu ka nk hina negeri org
    n dy 2 dah la ibu org,...remaja boleh than lgi,..
    mmg xptot,.

    ReplyDelete
  12. hi, kenal sya lg
    sbgai warga johor saya bukan je rasa mrh kalu jumpa cam nk langgar je dia...
    balik2 jelah tak yah duk johor, betapa maju nyer johor tuh... tmpt yg dia duk tu je yg agak ulu... felagak

    ReplyDelete
  13. salam..hai..baru datang sini..hehe..sy nmpak blog sy tersenarai dlm blogger yg tak puas ati kat akak tu..erm..maybe awk xbaca entry saya smpai abis.rasa cam tak tepat sgt kut,pasal sy tak sebelah memane pihak..yg mengata atau yg dikata.sy cuma share ilmu yg sy yg sgt sedikit kt blog sy.thanks.

    ReplyDelete
  14. mmg betul ler org tua kata kerana mulut bdan binasa.. kita kna jadi kan pngajaran jgn terkantoi mcm tu..

    ReplyDelete
  15. haa ! ambik kau . comfirm jumpa siap lah .. huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers