Sunday, July 4, 2010

Quater Final World Cup [jumaat]...

ahaks.. rasa nak mengomen plak hari nie mengenai game2 Quater Final yang berlangsung 2 hari nie...


Netherland vs Brazil
Game ni aku layan online... memang best Netherland main.. kemas dan tersusun... aku pun suka sebab aku dah bosan tengok Brazil je kat Final... memang player2 dari Brazil agak bagus.. tu tak dinafikan cuma cara main dia kadang2 boring gak... bila dia kalah nie.. aduyai suka giler.. ahaks...

rasanya mrs ataicha baca entry ni sure dia suka giler... aku lupa plak nak tanya kenapa dia suka Netherland... sebab oren kut.. ahaks.. kira Worl Cup kali nie dia kata dia suka Holland a.k.a Netherland.. kalau Netherland kalah malam tu.. nangis kut.. ahaks gurau je mrs ataicha... jangan mara...

game ni memang best.. cuma aku x tau knape aku anti giler ngan Brazil... huhuhu...

pape pun congrate to Wesley Sneijder kerana berjaya menyingkirkan pasukan favourite Brazil dari World Cup kali ini... walaupun pada separuh masa pertama Robinho berjaya menjaringkan gol... tetapi minit ke 53.. own goal dari Felipe Melo, yang menyebabkan jaringan terikat kepada 1-1.. dan dimana Felipe Melo sekali lagi mencetus kontrovesi dimana dibuang apadang.. padan muka.. video memang terus terang nampak kaki dia sengaja pijak Arjen Robben.. main betul2 laa Felipe Melo... uhuks.. ni dah nak kalah.. buat main2 plak.. pastu geram tengok Robinho gi marah2 Arjen Robben.. dah kawan kau tu buat hal.. kalau x kena takpe la gak..

pape pun Netherland memang best main... Arjen Robben, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Robin Van Persie, Mark Van Bommel, Nigel De Jong, Gregory Van Der Wiel, Giovanni Van Bronckhorst, John Heitinga, Andre ooijer dan keeper Maarten Stekelenburg.. ur all memang best... coz dapat kalahkan Brazil....



Uruguay vs. Ghana

Game ni aku nak komen tak reti sangat sebab aku tak layan, sebab 2-2 team underdog nyer team... tapi gerak aku rasa cam Uruguay sebab aku suka tengok Diego Forlan main... hehehe.. ni masa dia ngan Man Utd laa... yup... game habis ngan seri je.. dan diakhiri ngan penalti.. so kira luck nya game laa... maybe Asomoah Gyan menangis tak berlagu sebab dia gagal menyempurnakan penalti yang membolehkan Ghana melangkah ke semi final...

apa-apa pun kita tunggu game semi final nanti antara Netherland vs Uruguay

1 comment:

  1. aku rasa cam nak potong tgn pemain uruguay yg tampan bola kat depan gol tu...hiyarrkkkhhh!!dush!dush!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers