Thursday, July 22, 2010

http://www.referkawan.com is scam???

ni saja nak share ngan kawan-kawan semua... iyalah.. tadi ataicha ada dapat email dari kawan.. tertarik gak.. iya la nak gak tau camne dia jalan.. so ataicha register laa.. saja2 je.. nak test and error...

ayat yang best dalam email dia ni...
Saya rasakan saya patut kongsikan dengan anda sebab ianya mudah.

Dengan laman web ini saya boleh jana pendapatan sampingan dengan hanya refer kawan - kawan sahaja.

bestnya ayat... hanya refer kawan2 leh dpt duit.. wow seronoknya kan... tapi..... baca lagi ayat nie..
Setiap kawan yang join dan upgrade, komisen sebanyak RM5.00 akan di kreditkan ke akaun.

Mudah & Ringkas.

Berapa Boleh Dapat?
Setiap yang anda perkenalkan, anda di bayar RM5.00.
==========
10 Penyertaan = RM5.00 x 10 = RM50.
50 Penyertaan = RM5.00 x 50 = RM250.
100 Penyertaan = RM5.00 x 100 = RM500.
1000 Penyertaan = RM5.00 x 100 = RM5000.

Anda tak perlu terer IT sebab, kalau anda boleh baca email ini bermakna anda boleh kirim email pada kawan - kawan anda. Janji anda boleh kirim email anda dah boleh buat duit.

Kalau anda berminat untuk sama - sama jana pendapatan sampingan boleh join secara percuma di:
http://www.referkawan.com/?ref=XXXX (ni number yg dia akan generated)
ahai... dapat kalau orang tu bayar laa kan.. cuma kawan2 jgn tertipu laa.. ni dah macam skim piramid je.. nak kena kuarkan modal.. bila dah lama owner lari.. pastu korang x dapat modal.. ahaks.. korang melabur RM 10... dan harapkan yang korang kenalkan buat sama macam anda...
iya kalau korang dapat 2 orang dah pulang modal kan?.. yang untung sapa? RM5 tu akan dapat kat owner nie untuk setiap orang yang register dan bayar... pernah korang tanya dia ada lesen ke nak create benda nie.. ni dah skim piramid yg menekan orang2 bawah...

so kepada kawan2 ataicha... xde benda mudah dalam hidup ini.. semua kena berusaha.. xde yang datang bergolek.. so jangan la tertipu dengan benda2 gini yer.. ataicha register pun just nak tengok perjalanan skim nie.. so xde la nak promote kat korang suh join.. sebab rasa program ni menindas orang bawah... huhuhu...

9 comments:

  1. salam...

    amy setuju sangat...sebab amy baru terkena tadi,dia promote ajak join pastue bile kita tolak dengan cara baik x nak join..macam2 pulak di cakap

    ReplyDelete
  2. @Amy Syaquena ~ hmm tu sebab dia terdesak cari orang.. kita register tak semestinya dia dapat duit kecuali kita bayar.. so bila tgk susun atur.. mmg tak adil.. sebab RM5 tu x dpt sapa2 cam dpt kat owner skim ni je.. so yg kaya adalah owner skim ni.. x adil kan..

    ReplyDelete
  3. memang betui..akak dh masuk macam2 skim..akhirnya habis duit melayang..yg kaya owner skim tu la..byk penipu..jgn percaya lagi..

    ReplyDelete
  4. mukan stakat tu jep brape ramai dah student IPT yg involve ngan bisnes neh extend paper..

    ReplyDelete
  5. kalau skim cepat kaya macam ni lebih baik jangan join. baik buat real business je.

    ReplyDelete
  6. @sweetsal ~ ahaks.. iya la kita kena study betul2 kalau nak masuk skim paper..

    @Shafika Syuhada Rosli ~ yup, sekarang ni dah terlalu banyak student kita masuk benda2 ni.. maybe terpengaruh ngan kereta2 kut.. bukan x leh nak kaya tapi kena kejam sket... xde orang join bawah kita maka xde la income kita.. yang kaya orang atas je...

    @cik Nemo ~ ntah laa tapi bila tgk progress perjalanan cam tu laa..

    @HidrogeN ~ nak wat cam ne, orang sekarang nak kaya cepat je.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers