Sunday, June 20, 2010

Selamat Hari Bapa!!

Salam 1 Malaysia!!... Salam sayang buat semua lelaki2 di dunia nie yang bergelar bapa, ayah, daddy, abah dan nama2 panggilan lain....

sempena Hari Bapa nie.. aku create entry khas buat 2 orang insan yang bergelar ayah, bapa, daddy atau nama apa lagi... kenapa picture atas ada 2 orang.. aku ada 2 orang ayah ke?.. ahaks..

jangan pening2.. bila ko dah berkeluarga nie.. ko mesti dapat sorang bapa lagi.. iaitu bapa mertua.. alhamdulillah bapa mertua ni ok laa.. seorang yang ok... hehehe...


picture sebelah nie.. adalah picture ayah aku.. Che Rahim bin Noh.. tanpa dia... aku mungkin tak berada di dunia nie...

ayah aku ni.. aku panggil dia x seperti orang lain.. yupp aku tak panggil dia abah ke.. bapa ke.. bapa ke.. daddy ke... pelik kan.. so aku panggil dia apa?

bila pk balik cam pelik gak.. camne aku leh panggil dia bak... last-last seluruh adik2 aku panggil nama tu gak...

ayah aku ni seorang yang tegas masa muda dia.. selalu gak kena marah sebab degil.. hehhe.. tapi kalau tak tegas.. ntah apa aku dah jadi sekarang nie..
seorang yang amat mengambil berat tentang pendidikan anak-anak dia... so kalau result rendah memang nak kena... teringat masa aku nak exam... macam-macam vitamin dia bagi... result plak.. kalau dah naik.. jgn la gatal2 nak turun result.. sah kena dengar leteren dia... tu yang wat aku selalu dapat top 3 masa sekolah dulu-dulu.... dulu memang laa terasa tertekan.. tapi bila dah besar.. baru paham kenapa dia buat gitu...

ayah aku nie... seorang yang ambik berat kepada anak-anak dia.. dia tak mau anak-anak dia masa besar hidup susah... huhuhu... pernah dulu... aku cakap je nak kasut bola.. petang tu gak dia belikan... iya laa dengan syarat exam jangan x score dah laa...

cuma sejak start darjah 6, aku dah kurang sket.. iyala dah mula duk asrama.. jumpa pun kadang2... cuma apa yang aku pegang adalah didikan yang dia berikan masa kecik... penat cam mana pun dia akan cuba penuhi keperluan untuk kami adik-adik untuk membesar dan belajar... tu yang buat aku kagum dengan ayah aku...

sekarang aku dah beristeri.. mungkin tak lama lagi aku akan jadi seorang ayah.. so aku pun tak pasti dapat menjadi seorang ayah seagung macam ayah aku... tapi harap2 aku mampu pikul tugas seorang ayah....



ini plak ayah mertua aku Raja Petra bin Raja Miran.. so secara official dia jadi bapa mertua aku pada 24-10-2009... ahaks.. seorang bapa mertua yang terkejut melihat menantu dia patah tangan masa kahwin...

bapa mertua aku ni dah berusia sket.. dia ok je.. seorang yang agak rajin... masa aku balik kg sebelah mertua... uiks.. dia yang paling rajin... kalau ada kenduri.. tak yah cakap.. dia la yang paling sibuk...

kalau pasal berjalan.. dia paling susah.. ada je alasan x nak ikut.. kucing dia takde orang jaga laah.. mungkin dia x berapa selesa nak berjalan2.. hobi dia mengeteh... KL kan susah nak mengeteh..

tapi so far aku rasa ok je ngan dia... iya lah.. dia pun adalah ayah kita gak.. so aku pun kagum ngan dia sebab mampu membesarkan anak2 seramai 7 orang...

orang dulu2.. anak-anak ramai.. orang sekarang anak paling ramai pun 3 orang.. tu pun x larat nak jaga.... hehehe... aku yang tengok pun sakit kepala.. sebab terlalu dimanjakan.. so anak2 ni naik lemak gila2...

iya laa aku dibesarkan dengan penuh didikan.. dimanja tapi ada had dia... bukan cam anak2 sekarang.. salah dihukum.. so tau apa yang silap.. apa yang tak..

apa-apa pun aku sayang 2-2 ayah aku nie.. semoga 2-2 ni dipanjangkan umur... untuk melihat cucu-cucu dia nanti... :p

2 comments:

  1. Selamat hari bapa juga buat bapa ieta. dan jugak En Raja (JIran & kawan baik ayah aku lah pulak!)
    Apa-apa pon jugak ieta doakan semua bapa yang menyambut hari bapa semalam moga panjang umur dan sihat tubuh badan...... kirim salam pada orang rumah ye? heheheheh
    askm......

    ReplyDelete
  2. salam mama ieta...

    oh iya ke? x sangka erk...
    amin.. hope doa2 mama ieta termakbul... amin...

    dah sampaikan salam kat org umah..
    duk Gombak erk.. x jauh la umah kita..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers