Thursday, April 15, 2010

Guna Multiple YM ID???

camne tue? tapi tadi rasa nak explore pasal YM... iyalaa jika ada 2-3 ID.. camne nak login 2-2 dalam masa yang sama kan????

so surfing2 tadi jumpa la cara dia... rasa nak share sket laa cara dia.. sebab amat mudah dan senang..

kenapa perlu benda nie??
  • korang ada 2-3 account YM.. so korang x perlu nak log in pastu log off untuk log account yang lain...
  • korang tak perlu guna aplikasi lain cam GAIM* yang buat korang xleh nak guna buzz, avatar, background & audibles function yang ada dalam YM...
  • korang boleh buang program yang slow sket yang menguna platform java cam meebo*
* ni contoh2 je.. jgn marah plak...

secara mudah xperlu install plugin pape... yang mungkin ada virus ke apa ke... xperlu install hardware ke software ke...
cuma ni memang simple method yang membolehkan korang log in ke beberapa acc YM.. cuma ada beberapa step je perlu korang wat...

aku dah cuba kat VISTA so far jadi laa....

step2 dia ialah.....
1. klik kat START MENU
2. klik RUN
3. taip "regedit" pastu tekan ENTER...
4. klik dan expand menu tu ikut ni : HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Yahoo -> pager -> Test
5. dah?? klik kanan (right click) kat Test dan create a new DWORD value (32) bit
6. pastu korang Rename value tu sebagai "Plural" tanpa ada sekang atau jarak..7. Set value "Plural" tu "1"
8. leh tutup... klik kat shortcut YM 2 x... so korang akan dapat 2 aplikasi YM on...
9. log in account tu berlainan akaun... amacam??
10. dah jadi ke??


ni screen shot yang aku test.. 2 acc...

selamat mencuba.. ops ni dah langgar hakcipta Yahoo.. so korang pandai2 la erk...

1 comment:

Related Posts with Thumbnails
Daisypath Anniversary tickers

Doa-doakan agar hubungan ataicha dan mrs.ataicha berkekalan untuk selama-lamanya....

Mrs. Ataicha

Daisypath Happy Birthday tickers

Haziq Naufal

Daisypath Happy Birthday tickers

Keisha Zara

Daisypath Happy Birthday tickers